sibiu centru gol 46

Grupul de Comunicare Strategică a făcut publice noile date legate de situația COVID 19 în România. În județul Sibiu, în ultimele 24 de ore au apărut 18 de noi cazuri. Avem acum în total 352 de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2349 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 352 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 333 adulți și 19 copii) și 1170 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 116 de persoane, iar 20 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 396 persoane izolate și 289 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 145 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

Precizăm faptul  că, solicitările telefonice și scrise, care au vizat în principal, întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale, coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu și sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, au fost soluționate prompt iar cetățenii au fost îndrumați să respecte măsurile legale impuse de autorități.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 93 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, în România au fost plasate în carantină instituționalizată 2.251 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 184 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu