fbpx

Orban: „Pregătim un program de relansare economică”

368

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că Executivul pregătește un program de relansare economică. Acesta a spus că se vor face investiții publice în infrastructura de transport, energetică, de comunicații, educație și sănătate.

„Pentru investițiile preconizate pentru infrastructura de transport pentru următorii 10 ani este nevoie de cel puțin 250 de mii de locuri de muncă suplimentare. Vom acorda o atenție deosebită pentru investițiile în sănătate. Vom susține prin mecanismul ajutorului de stat investițiile greenfield care vor fi făcute de către companiile noi care vor să se relocheze în România”, a declarat premierul la Digi24.

Orban a adăugat că va exista și un program pentru companiile mijlocii și mari, care nu se califică la IMM Invest, pentru subvenționarea dobânzilor. „Avem deja în pregătire pachete de susținere pentru mai multe categorii de intreprinderi. Suntem pe punctul de a disponibiliza un miliard de euro pentru granturi. Vom prelungi șomajul tehnic pîână la 1 iunie în acele domenii de activitate unde există restricții de desfășurare a activității”, a adăugat prim-ministrul.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.