Raluca Turcan – ”Revenirea la starea de urgenţă depinde de efortul pe care suntem dispuşi să-l facem”

0 1.135

⇓ Ascultă știrea ⇓

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat, luni, într-o declaraţie de presă la Alexandria, că Guvernul a gestionat bine criza creată de noul coronavirus, menţionând totodată că „virusul este în comunitate şi trebuie să ne autoeducăm în concordanţă cu restricţiile ce se impun”, revenirea la starea de urgenţă depinzând de efortul pe care cetăţenii sunt dispuşi să-l facă în acest sens.

„Am văzut, la final de săptămână, evenimente în ţară, imagini în care românii, din dorinţa de a folosi la maximum noile măsuri de relaxare şi de a recupera timpul în care au stat în izolare, să nu mai ţină cont de aceste restricţii care trebuie să devină în perioada următoare de timp o constantă în viaţa noastră. Viaţa noastră s-a schimbat, nu mai este aceeaşi. Virusul este în comunitate, în societate va trebui noi înşine să ne autoeducăm, astfel încât raportul efort individual – efort al instituţiilor să rămână în continuare unul echilibrat. Până acum am avut o gestiune bună, şi din perspectiva autorităţilor în gestionarea crizei, dar şi din perspectiva oamenilor”, a afirmat Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că revenirea la starea de urgenţă depinde de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare cetăţenii.

„Aş vrea să nu ne gândim la revenirea la scenariul de stare de urgenţă şi am spus: lucrul acesta depinde foarte mult de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare oamenii, în acord cu deciziile guvernamentale. Noi vrem relaxare, pentru că această relaxare are un impact pozitiv şi asupra vieţii sociale şi asupra repornirii activităţii economice, dar relaxarea trebuie obligatoriu acompaniată de o schimbare a conduitei oamenilor, care, pur şi simplu, trebuie însuşită şi să devină practică normală”, a precizat Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, au fost prezenţi, luni, în Teleorman, într-o vizită de lucru.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.