bunicul fetiței dispărută în cibin: “cei de la isu nu sunt deloc organizați. în loc să o caute prin apă, stau în bărci”
FOTO: ARHIVĂ

A șaptea zi de căutări în Cibin. Adelina, fetița de cinci ani, care a fost înghițită, marți, de apele râului, parcă a intrat în pământ. Rudele copilei spun că echipajele ISU nu acționează eficient și nu fac tot ce pot ca să găsească trupul Adelinei. Comandantul ISU îi contrazice.

Rudele fetiței cred că se putea face mai mult

Bunicul Adelinei a ajuns la capătul puterilor. Bărbatul, împreună cu soția sa, a crescut-o pe copilă de la o săptămână.

“Aș vrea să dau timpul înapoi și să o aduc pe Adelina acasă. E jale în sufletele noastre. Suntem nenorociți pe viață. Eu am crescut fetița de la o săptamână. Era singura nepoțică. Fetița a crescut in puf, nu i-a lipsit absolut nimic. Era soarele nostru, regina noastră”, spune Ioan Mihai, bunicul fetiței.

E a șaptea zi în care rudele fetiței nu s-au mișcat de pe malul râului. Oamenii spun că pompierii și scafandrii ar fi putut să facă mai mult.


“Se intervine foarte slab. Cel mai tare mă nemulțumește că nu caută mai mult prin apă, pe la scorburi, pe sub sălcii, pe unde se putea agăța copila. Ei stau în bărci. Trebuie o echipă organizată, care să stea numai în apă. Să meargă până la Podu Olt. Să intre în apă permanent, nu din barcă. Asta vrem, sa o caute pe fundul apei, pe sub mal, pe sub crengi.Astăzi sunt 4, 5 pompieri care o caută pe Adelina, nu zeci, cum spun ei. Să facă mai mult! Suntem distruși. În viață nu mai e, dar măcar să putem s-o ducem acasă să o îngropăm. Și noi căutăm în rând cu ei. Avem trei oameni în apă acum, dar noi nu avem posibilitățile lor. Azi nici scafandrii nu mai sunt. Au venit sâmbătă, au căutat pe la Bungard, pe la Robești și au plecat. să iasă mai mulți s-o caute, s-o găsim pe Adelina. Nimeni nu ne spune nimic. Noi sperăm că poate, până la urmă, iese la suprafață. E ora 10, abia acum bagă barca în apă. N-o caută nimeni”, spune revoltat bunicul fetei.

“Oamenii noștri lucrează 48/ 24 ca să o găsească pe fetiță”

Comandantul ISU Sibiu, maiorul Lucian Trefaș spune că pompierii militari și scafandrii fac tot posibilul ca să o găsescă pe fetiță.

“Eu pot să vă spun că noi facem tot ce se poate face în această situație dar intervenția e organizată pe sectoare. Noi intervenim din zone diferite. Dacă rudele nu ne văd mereu, nu înseamnă că noi nu suntem acolo. Încercăm să găsim altă metodă de intervenție. Dar aș vrea să subliniez că oamenii noștri lucrează 48/ 24 ca să o găsească pe fetiță. Pe scafandrii de la Vâlcea nu mai putem conta, au și ei misiunile lor. Încercăm acum să găsim din altă parte. Dar nu renunțăm. Vom căuta în continuare”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, comandantul ISU.

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

Publică

  1. La ISU Sibiu e multa coruptie in acordarea Autorizatiei PSI. Balcu a infintat-o iar cei de acum, invatati fiind, desavarsesc “lucrarea”. Trag de timp cu acordarea Autorizatiei ISU, doar-doar te prinzi si dai ceva mita.

    1. Era sufletul lor si unica dar nu au avut grija de ea.Oameni de nimic.Rusine.Mai dati vina si pe autoritati si scafandri.Sa intre sa o caute familia care nu au stiut sa aiba grija de ea.Vai de lume!

  2. Păcat de fetita! Nici nu vreau sa ma gandesc ce e in sufletele părinților ! Pacat ca nu au avut mai multa grija de ea. Mai ales că stăteau asa aproape de apa!

  3. Bunicul trebuia sa aiba grija de ea daca este atat de priceput. La fel si parintii.
    Cei de la ISU ar trebui sa le trimita factura operatiunilor de cautare.