fbpx

Motivul pentru care se întârzie anunțarea oficială a rezultatelor alegerilor la Sibiu

1.352

Alegerile locale au avut loc duminică, 27 septembrie. Miercuri, 30 septembrie, la ora amiezii, Biroul Electoral Județean încă nu anunțase rezultatele oficiale. Cu ocazia altor alegeri cel târziu la două zile după închiderea urnelor erau comunicate rezultatele finale, oficiale. Acum însă plângerile penale care acuză fraude electorale și renumărarea voturilor întârzie anunțul oficial.

La una din secțiile din Șelimbăr procesul electoral s-a finalizat abia marți seara. Și asta deoarece candidatul USR Plus de la Șelimbăr a cerut renumărarea voturilor din acea secție acuzând fraudă electorală. A depus plângeri penale la parchet, poliție și BEJ.

La Dumbrăveni s-a întâmplat același lucru, voturile au fost renumărate la cererea PNL-ului.

La două secții din Mediaș miercuri la prânz președinții acestora încă nu predaseră cheile locațiilor și erau probleme legate de procesele verbale.

Toate aceste probleme au întârziat preluarea rezultatelor de către Biroul Electoral Județean, centralizarea datelor și anunțul oficial despre rezultatele alegerilor locale din județul și municipiul Sibiu.

Deși partidele politice au făcut numărători paralele și în funcție de acestea deja se cunosc perdanții și câștigătorii, până la anunțarea rezultatelor oficiale nu se poate lua în calcul nicio decizie.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.