se prelungește carantina în sibiu, șelimbăr, tălmaciu și cisnădie - noi decizii și pentru mârșa

Autoritățile locale au decis vineri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prelungirea carantinei în municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr și în orașele Cisnădie și Tălmaciu. De asemenea, s-a decis ca localitatea Mârșa să intre și ea în carantină. Restricțiile sunt valabile pentru o perioadă de șapte zile.

VEZI ȘI: Modelul adeverinței de la angajator în carantină la Sibiu – E obligatoriu să o aveți!
CITEȘTE ȘI: Restricții noi pentru carantină – Legitimația de serviciu nu mai poate fi folosită atunci când ieșiți din casă
LECTUREAZĂ ȘI: Excepția făcută în carantină la Sibiu – La vot se poate merge fără declarație pe propria răspundere
VEZI ȘI: Lămuriri noi legat de carantină – Magazinele care rămân deschise în weekend la Sibiu

„Astăzi, 27 noiembrie a.c. a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În cadrul ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În aceste șapte zile, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere pentru deplasarea în interes personal.


De asemenea, pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

Decizii noi privind legitimația de serviciu. Explicații despre alegeri

În ceea ce privește schimbările adoptate în aceste hotărâri față de cele anterioare, facem următoarele precizări:

  • În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea)
  • Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.
  • În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.
  • Vedeți mai jos hotărârea integrală luată de CJU Sibiu[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”372779″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

Publică

  1. In stirea voastra amintiti de Cisnadie, Talmaciu si Marsa. Dar in documentul pe care l-ati prezentat apare doar cartierul Arhitectilor din Cisnadie. In rest nimic. Informati-ne corect sa stim adevarul.

  2. Bun, eu in data de 30 trebuie sa merg la serviciu, chiar daca e zi libera legala, cum o sa pot ajunge acolo? Ca nu am adeverinta. Decizia a fost luata prea tarziu, angajatorul nu a avut cand sa-mi emita adeverinta. Daca ma opreste filtrul de politie si le arat declaratia de mana ma cred pe cuvant ca merg la serviciu sau imi dau amenda?
    Pe bune, nu e nimeni cu creier in posturile de conducere ale acestui judet?

  3. Carantină fără rezultate, privare de drepturi pentru tot în afară de vot. Apropo, cei internați sau în carantină cum vor vota (sau dreptul lor nu contează)? În rest, celor care ați luat decizia vă doresc să muriți singuri și voi și familiile voastre (sună dur? Exact aia fac ei.).

  4. Arabul catre nevasta:
    – Acopera-ti fata cand iesi afara. Nu da mana cu nimeni. Stai acasa majoritatea timpului.
    – Asta pentru a opri raspandirea coronavirusului?
    – Ha? Coronavirus?