ion ariton, pmp sibiu - ”avem proiecte pentru educație, economie și horeca”

Educația este unul din domeniile înspre care candidații PMP spun că vor redirecționa bani mai mulți într-un mandat viitor. Economia și greu încercata HORECA sunt alte două direcții care au nevoie de suport, spune Ion Ariton, candidat PMP la Senatul României.

Până la finalul viitorului mandat, adică anul 2024, parlamentarii PMP vor susține direcționarea a 6% din PIB către educație. Mai apoi, parte din acești bani vor fi folosiți pentru construirea a aproximativ 1000 de creșe în toată țara. ”Primul pas este asigurarea finanțării, iar prin acești 6% asta urmărim. După ce banii sunt alocați, cu tehnologia din ziua de azi construcția se realizează repede. Așa că da, credem că este posibil să construim aceste creșe, pentru că este mare nevoie de ele și de aici pornește totul în educație”, spune Ion Ariton. Un procent de 1% din PIB ar urma să fie direcționat către cercetare, conform lui Ion Ariton.

Domeniul HORECA, poate cel mai încercat în această perioadă, va fi susținut de PMP în mandatul viitor. Deja s-a depus un proiect de lege prin care se reduc taxele personalului angajat în HORECA, urmând ca un altul care cere renunțarea la taxele locațiilor HORECA să fie înaintat.

Dar, pentru ca toate acestea să fie puse în practică, economia României ar trebui să se dezvolte, să producă. Pentru asta PMP promite reluarea și finalizarea lucrărilor la reactoarele 3 și 4 ale centralei de la Cernavodă, dar și sprijinirea Romgaz, Transgaz, Transelectrica și Hidroelectrica.

Toate aceste proiecte ale PMP-ului sunt și ale candidaților sibieni pentru Parlamentul României. Ion Ariton, candidat pentru Senatul, spune că deși se așteaptă ca prezența la vot să fie mai mică decât acum patru ani, speră ca votanții PMP să își susțină candidații. ”Sunt niște alegeri diferite, cu siguranță nu ne așteptăm ca prezența să fie la fel de ridicată, dar ne bazăm totuși pe electoratul nostru. Ne prezentăm la aceste alegeri cu gândul de a câștiga, de a intra în Parlament”, spune Ion Ariton.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu