vântul va bate toată ziua la sibiu. codul galben prelungit până duminică la 20.00

De trei zile vântul bate cu putere la Sibiu și nici nu dă seme că se oprește curând. Un cod galben a expirat la ora 14, dar a fost prelungit de meteorologi.

Avertizarea de vânt puternic este prelungită până duminică seara la ora 20. Nu doar municipiul Sibiu se află sub cod galben, ci și localitățile Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Șura Mare, Turnu Roșu, Sadu, Boița.

ZILELE TRECUTE VÂNTUL PUTERNIC A FĂCUT RAVAGII ÎN ORAȘ

La rafală intensificările ale vântului ating  55- 60 kilometri la oră.

Recomandări ISU

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă sibienilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.


În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

Nu în ultimul rând, ISU Sibiu le recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Informații despre modul de coimportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenenlor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermendiul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store precum și pe platforma www.fiipregatit.ro

Ultima oră

Comentariul meu