ai ajuns cu renovarea la bucătăria locuinței tale? iată 3 moduri diferite de a decora, pentru a avea un design unic!
Foto- unsplash.com

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi ale unei locuințe. Aceasta reprezintă locul în care familia se strânge pentru a se delecta cu bucate alese, pentru a petrece timp prețios împreună și pentru a povesti diverse experiențe. 

Există numeroase modalități de a decora și de a o face primitoare și caldă. Totul depinde de cum îți imaginezi tu că va arăta viitoarea ta bucătărie! Articolul prezent îți vine în ajutor cu câteva idei despre cum ai putea să faci modificările de care ai nevoie pentru ca bucătăria locuinței tale să arate mult mai bine. 

Iată 3 modalități de a decora diferit o bucătărie:

  • Fă mici modificări

Majoritatea persoanelor păstrează în bucătăria proprie numeroase accesorii, recipiente sau ustensile de care nu mai au neapărată nevoie. Dacă te încadrezi și tu în această categorie, începe prin a elimina din aceste obiecte de care nu te mai folosești și regândește spațiul din bucătăria ta. Folosește accente de culoare, pentru că, altfel, vei risca să ai o bucătărie foarte rece și neutră, care nu transmite nimic. Alege anumite pete de culoare, precum un set cu masă și scaune de bucătărie colorate, blatul bucătăriei într-o nuanță surprinzătoare sau poate chiar un perete colorat de sticlă, poziționat între corpurile de jos și cele suspendate. 

Ce zici să adaugi și câteva flori naturale? Plantele și florile în general vor da impresia unui decor viu în orice cameră sunt amplasate. Pe lângă acestea, tot din categoria micilor modificări fac parte și schimbare veselei din bucătărie și a prosoapelor pe care le folosești.


  • Continuă cu modificări semnificative

Adaugă rafturi. Dacă dulapurile din bucătărie sunt pline și consideri necesar mai mult spațiu de depozitare a diverselor accesorii specifice sau ustensilelor pe care le folosești, poți să iei în calcul și câteva rafturi poziționate strategic. Ce ai spune dacă ai adăuga o pată de culoare pe tavan? Pentru a distrage oarecum atenția și pentru a da un alt aer bucătăriei, poți apela la acest artificiu decorativ, iar în acest fel te vei bucura de un aspect surprinzător de ansamblu. Dacă vrei să te bucuri de un spațiu mai deschis, poți să folosești cu succes diverse corpuri de iluminat. Cum poți face acest lucru? Ei bine, tot ce ai nevoie este o banda led pe care să o lipești sub corpurile suspendate, iar în acest fel vei avea o sursă de lumină eficientă și modernă. 

  • Alege o temă standard 

Gândește-te cum vrei să arate per ansamblu bucătăria ta, dar și cum ai amenajat restul camerelor din locuința ta. Dacă vrei să mergi într-o zonă modernă, clasică sau rustică, trebuie să alegi tot mobilierul în acest mod. Gândește-te și la o paletă de culori cu care să jonglezi pe tot parcursul amenajării. 

Ține cont că toate elementele, de la mobilier și electronice sau electrocasnice, până la ustensile și veselă, trebuie să se încadreze în tema aleasă de tine! În funcție de ce viziune și ce idei pentru amenajarea bucătăriei ai, lasă-ți liberă creativitatea și imaginația pentru un rezultat spectaculos! Tu vei ține cont de aceste aspecte atunci când vei dori o schimbare în bucătăria locuinței tale?

Ultima oră

Comentariul meu