pana de curent de la sibiu - fond european pentru despăgubirea celor afectați

În urma avariei la rețeaua de curent electric de vineri, sute de sibieni au rămas fără unul sau mai multe electrocasnice. Asta din cauza faptului că atunci când s-a reluat furnizarea, tensiunea din prize a fost prea mare, iar aparatele s-au ars. Ministrul Energiei a anunțat însă că aceștia vor fi despăgubiți.

După ce furnizarea energiei electrice a fost reluată, sute de sibieni au spus că li s-au ars aparatele din casă: fie că a fost vorba despre espressoare, mașini de spălat, frigidere sau chiar centrale termice, ce a fost în priză, dus a fost.

CITEȘTE AICI DESPRE RECLAMAȚIILE SIBIENILOR

România a fost ultima țară din lanțul celor afectate de pana de curent care traversat vineri Europa, a spus Virgil Popescu, adăugând că este un incident unic în ultimii 30 de ani.

El a precizat că s-a constituit o comisie de anchetă la nivel european, formată din reprezentanți ai transportatorilor de energie, care încearcă să stabilească ce a provocat avaria în lanț. Ministrul a mai arătat că, dacă, se va găsi responsabilul pentru avarie, acesta va plăti despăgubiri către consumatorii afectați; dacă nu, se va constitui un fond european de rezervă.

„Dacă nu se va găsi vinovatul pentru avarie, va exista la nivel european un fond de rezervă pentru despăgubirea celor care vor solicita acest lucru”, a spus Virgil Popescu, precizând că Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor este în legătură cu instituțiile europene pentru acest lucru.

 

Ultima oră

Comentariul meu