consiliul județean nu se bagă în scandalul taxei de salubrizare din municipiul sibiu

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, spune că decizia primăriei municipiului  de a majora taxa de salubritate este una locală, fără vreo implicație a instituției județene.

”Fiecare primărie stabilește modalitatea de calcul a taxei de salubritate în funcție de principiul european plătește cât arunci. Acest principiu este aplicabil prin mai multe metode, iar primăria Sibiu a ales metodele de calcul. Consiliul Județean nu are nicio implicare în aceste decizii, chiar dacă ADI ECO se află în subordinea noastră. Fiecare primărie care a aderat la ADI ECO calculează aceste taxe după cum consideră că este mai bine, în funcție de frecvența și de volumul de deșeuri aruncate, evident în limitele legale”, a explicat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.


Majorarea taxei de salubritate la Sibiu a iscat nenumărate controverse și dispute. Proiectul de hotărâre ar urma să intre pe lista ședinței de la finalul lunii, dar primarul Astrid Fodor a spus că va amâna introducerea proiectului dacă nu va exista o unanimitate.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Buna seara,in bl 5 henri coada nr 53 bl cu alimentara,stau vreo 86 de familii,jumate sint chiriasi,stau si cite 3,4si declara o persoana,diferenta cine o suporta,gunoi se face,sa vine de la primarie de la anaf,sa verifice,sint care iau in gazda si nu declara,sa se faca niste controale,ca sint multi care stau ilegal,daca se vrea bani la buget.un locatar nemultumit

  2. Buna seara,in bl 5 henri coada nr 53 bl cu alimentara,stau vreo 86 de familii,jumate sint chiriasi,stau si cite 3,4si declara o persoana,diferenta cine o suporta,gunoi se face,sa vine de la primarie de la anaf,sa verifice,sint care iau in gazda si nu declara,sa se faca niste controale,ca sint multi care stau ilegal,daca se vrea bani la buget.un locatar nemultumit