România a cerut încă opt milioane de doze de vaccin anti-covid Comisiei Europene

342

Premierul Florin Cîțu a declarat că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin anti-covid BioNTech / Pfizer, scrie MEDIAFAX.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că România a solicitat Comisiei Europene să-i fie atribuite peste opt milioane de doze de vaccin. Astfel, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer.

„Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală”, a explicat premierul Florin Cîțu.

În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna și contractate deja de România.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi