reacția profesorului de la inginerie care a jignit studenta - ”a fost o intenție constructivă, nu am vrut să jignesc”

Un profesor de la Facultatea de Științe a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, care predă și la Facultatea de Inginerie, a fost înregistrat în timpul unui curs online, în care acesta s-a supărat și a ”certat” o studentă pentru faptul că a folosit apelativul ”Domn’ profesor” în loc de ”Domnule profesor”.

Formula ”lipsită de respect” a studentei l-a deranjat pe profesorul Eugen Bîrsan, care a decis să-i atragă atenția în fața tuturor studenților spunându-i că este penibilă și că dacă nu știe să se adreseze corect, mai bine să tacă. Ora de Sibiu a contactat profesorul pentru a afla cum comentează situația și pentru a înțelege de ce l-a deranjat atât de mult această formă de adresare.

Citește și ”Domn’ profesor” narcisist de la Inginerie jignește o studentă – ”Nu ți se pare că ești penibilă?”

Eugen Bîrsan a spus că de fapt nu a vrut să jignească studenta și că intenția lui a fost de a-i adresa o critică constructivă, pentru a ști pe viitor care este formula corectă. De asemenea, acesta a recunoscut că o formă de exprimare mai delicată ar fi fost mai potrivită.


”Nu m-a deranjat, deci eu avusesem în prealabil o discuție pornită de la faptul că am primit și mail-uri de la studenți în care foloseau acest apelativ. Dacă ei nici în scris nu folosesc corect. De acolo am zis, uite mă, dacă nici măcar în scris nu pot folosi formula corectă. Eu le-am atras atenția, le-am spus că frumos ar fi să se adreseze corect. Sincer vă spun, și eu foloseam acest apelativ în vorbirea orală, dar am înțeles că nu este frumos și m-am corectat, de aceea am vrut să-i învăț și pe ei. Nu era prima discuție de acest gen, am mai avut-o și înainte. Într-adevăr, poate că am fost puțin exigent dar nu a fost cu intenția de a jigni pe cineva, probabil că trebuia să folosesc o formulă mai delicată. Discuția a avut intenție constructivă. Și am văzut în comentarii că oamenii au înțeles greșit comparația mea cu adresarea către primarii de la țară. Nici acolo nu a fost vorba de atitudine de superioritate sau de intenția de a jigni pe cineva, Doamne Ferește. Până la urmă toți ne tragem de la țară, a fost o comparație de limbaj doar, atât.”, spune profesorul Eugen Bîrsan.

Reacţia conducerii Universităţii

”Suntem ferm împotriva oricăror atitudini care contravin principiilor și conduite universitare. Vom analiza situația la nivelul universității și vom lua o decizie în consecință.”, transmit reprezentanții ULBS

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

Publică

  1. Unde sunt frate reactiile parintilor celor ”agresati” , da agresati de un astfel de specimen. Pai BA vasile cu v mic tu esti profesor ? De fapt nu tu esti de vina ci cei care te au pus in functia aia. Afara cu el urgent- voi aia din consiliul de coroana- Nu are ce cauta in sistemul educational. Pai daca aflam ceva de la copilul meu care a terminat facultatea acum cativa ani, si l- a avut ca ” teacher” pe acest individ -ceva legat de jigniri sau mai stiu eu ce apostrofari ….. ARAM CU EL PRIN FACULTATE…un mare mega grobian…

  2. Intentie constructiva? Nu am vazut asa ceva in perioada in care am participat la cursurile individului.

    Dupa anul 1 cand ne preda el, era necesar sa luam de la 0 toate cunostintele de fizica pentru ca nu aveam nici macar minimul, baza. Ii multumesc doamnei Vintan care m-a ajutat sa inteleg de fapt, ceea ce era necesar din fizica, pentru ca de la Barsan (nu, nici macar nu-i zic domnul, ca nu e) nu am inteles nimic.

    Ah, si imi placea discutia de fiecare ora:
    Barsan: “Daca nu intelegeti, ridicati mana si intrebati’
    Student : “Eu nu am inteles, va rog sa-mi explicati”
    Barsan: “DA TU CHIAR NU ESTI ATENT, MAN? NU ITI REPET EU PT CA N-AI FOST ATENT.’

  3. Ohoho, un xenofob, misogin, mizantrop, le are pe toate. Dacă ajungeai la 8:01 la laborator te scotea afara, special ca sa plătești. Prin 2002, recuperarea era 10 lei, eu aveam vreo 20 de saptămaime
    Un caracter mic, urat, labil.
    “Dom’ profesor” a avut derapaje mult , mult mai mari.
    E corect apelativul. “Domn” nu este cazul.

    Un fost student.

  4. Stimate domnule profesor, aveti grija cum vorbiti cu studentii, tinerii de azi sunt atat de sensibili si nu stiu ce inseamna critica construcitva. Data viitoare poate va cheama si la tribunal.

  5. Nu are ce cauta ca profesor…va rog sa il dati afara,ne facem de ras.Eu nu suport un animal ca acesta sa predea la o facultate de genu’,nu ma intereseaza cat stie sau cat nu stie,educatia e cea mai importanta.Atata timp cat studenta nu a jignit,nu vad ce e in neregula cu adresarea ei.Sa o mai faci de ras si in fata colegilor pe meet…pfff.Profesore nu te mai plac femeile sau de ce te ofensezi asa?Tatal tau a fost agresiv cu tine cand erai mic?Meriti sa rada toti de tine.

  6. Reactia “profesorului” face toti banii: “vorbirea orala”, “Dacă ei nici în scris nu folosesc corect” …..

    Si nenea asta e”profesor”, ba mai mult, se crede “domnul profesor”. Trebuie sa fie nasol la catedra de fizica, daca asta e nivelul, desi sper ca e exceptia, DOMNUL PROFESOR Stoicescu e la ani-lumina departe de asa ceva. Ca sa nu mai vorbesc de cei de la catedra de Calculatoare, Mihu P si Z, Breazu si regretatul Vintan.