masina contrasens
foto arhivă - Alba24

Un studiu al Asociației Pro Infrastructură arată că cei mai mulți șoferi care circulă pe contrasens pe autostradă o fac în mod intenționat. Mai mult, pentru a scăpa cât mai repede din această situație, circulă și cu viteză foarte mare. Și pe autostradă la Sibiu au fost filmați astfel de șoferi kamikaze. Au scăpat cu bine până la urmă.

„Din păcate investigarea acestor incidente în România relevă o concluzie îngrijorătoare: mulți români ajung pe contrasens perfect constient, nu din neatentie, după ce au intrat pe autostradă legal dar nu în direcția în care doreau să se deplaseze. Pentru a corecta această situație întorc pur și simplu vehiculul și pornesc în sens opus”, au explicat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Pericolul este cu atât mai mare cu cât șoferii care circulă pe contrasens o fac cu viteză pentru a ajunge mai repede la următoarea ieșire de pe autostradă.

„Pericolul de ciocnire frontală cu consecințe fatale e cu atât mai mare cu cât, după întoarcere, mulți dintre ei aleg să circule pe contrasens pe cea mai rapidă bandă a autostrăzii, că doar ei sunt obișnuiți să circule pe dreapta, adică stânga celor care circulă corect! Și asta nu e tot: ca să scape cât mai repede din această situație, circulă cu viteză mare”, au mai spus cei de la Asociației Pro Infrastructură.

Un astfel de incident a fost filmat în iulie 2019. Șoferul unei mașini înmatriculate în Mureș, care mergea pe contrasens a ratat ieșirea către Sibiu și s-a gândit să întoarcă pe contrasens, fix pe mijlocul autostrăzii. Reacția șoferului de TIR a fost una salvatoare, acesta a ”blocat” circulația și a intrat într-o discuție cu șoferul din automobil. Mai multe detalii AICI.

Un alt șofer, care se afla la volanul unei mașini de București a fost filmat pe autostrada Sibiu- Deva, tot pe contrasens. S-a întâmplat în ianuarie 2020. Ce s-a întâmplat atunci, citiți AICI 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu