62165278

Franța își închide granițele pentru țările care nu sunt membre UE. Nimeni care vine din aceste țări nu va putea intra în Franța, începând de duminică, scriu stirileprotv.ro.

Franţa îşi va închide de duminică frontierele pentru ţările din afara Uniunii Europene, ″cu excepţia unui motiv imperios″⁣, pentru a încerca să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat vineri premierul Jean Castex, relatează AFP.

″Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii″⁣, a declarat premierul francez la Palatul Elysée, la încheierea unei reuniuni a Consiliului Apărării.

De asemenea, tot de duminică vor fi închise centrele comerciale nealimentare cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, a precizat premierul francez Jean Castex.

Totodată, în Germania intră în vigoare de sâmbătă reguli de călătorie mai dure pentru cei care vin din ţările în care sunt prezente variantele mai contagioase ale virusului.

Potrivit guvernului federal, nu se poate intra din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Brazilia şi Africa de Sud până pe 17 februarie.

Măsura nu se aplică pentru cetăţenii nemți, pentru rezidenţii străini în Germania, pentru pasagerii aflaţi în tranzit şi pentru transportul de marfă.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.