citu matei bals

Premierul Florin Cîțu a vizitat sâmbătă spitalul Matei Balș. A anunțat pe pagina sa de Facebook că a dorit să se asigure că toți cei care lucrează acolo au resursele necesare pentru a continua.

„Astăzi, am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.
Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului.
Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului.
Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce.
Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate.
Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a scris premierul.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu șase victime și cu evacuarea și relocarea a zeci de pacienți.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu