sibianul care și-a ucis soția - a lovit-o cu ranga în cap, apoi i-a băgat cuțitul în gât
FOTO: arhivă

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul crimei teribile de la Mediaș. Bărbatul și-a ucis soția cu sânge rece în urma unui conflict ce a izbucnit spontan în timpul nopții. Omul a luat o rangă, a lovit-o de câteva ori în cap, după care i-a tăiat gâtul cu un cuțit.

La data de 08.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmare unui apel la SNUAU 112, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor.

Ucisă cu sânge rece de propriul soț

Soțul s-a trezit și și-a ajutat nevasta să se schimbe de haine, întrucât, în timpul nopții a transpirat excesiv. Însă la un moment dat, bărbatul, în vârstă de 88 de ani, și-a pierdut cumpătul. A lovit-o pe femeia în vârstă de 91 de ani cu o rangă în cap, după care i-a înfipt un cuțit în gât.

„În data de 08.02.2021, în jurul orei 03:00, inculpatul RI (în vârstă de 88 ani, născut în jud. Alba, domiciliat în mun. Mediaş, jud. Sibiu) s-a trezit pentru a o ajuta pe soția sa, RD (în vârstă de 91 ani, născută în jud. Alba, domiciliată în mun. Mediaş, jud. Sibiu) să se schimbe de haine, aceasta suferind de o afecțiune medicală din cauza căreia transpiră excesiv. Între cei doi soți a izbucnit un conflict în cadrul căruia, inculpatul RI a lovit-o pe soția sa cu o rangă de mai multe ori în cap, după care a luat un cuțit de bucătărie cu care i-a secționat vena jugulară, victima decedând ca urmare a insuficienței cardio-respiratorii și circulatorii acute”, informează prim-procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Prin ordonanțele procurorului din data de 08.02.2021, s-au dispus: efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul RI pentru săvârșirea infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin 1 Cod pen. raportat la art. 199 alin 1 Cod pen. şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul R.I. pentru săvârşirea infracţiunii anterior menţionată.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 08.02.2021 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului RI, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Criminalistic.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează prim-procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu