video: căprioară rănită la ieșirea din sibiu, salvată de cel mai „cool” polițist - „am încălzit-o cu geaca”

O căprioară care agoniza pe liniile de tramvai, la ieșire din Sibiu spre Rășinari, a fost salvată de doi dintre cei mai cunoscuți polițiști ai județului, Viorel Teacă și Dorin Mehedințu. În urma unui apel venit pe 112, oamenii legii s-au deplasat la fața locului, au găsit animalul și au intervenit cu grijă pentru a-l ține în viață.

Viorel Teacă se afla, alături de colegul lui, Dorin Mehedințu, în zona Liceului „Onisifor Ghibu” când au fost trimiși să intervină la ieșire din Sibiu spre Rășinari, acolo unde agoniza o căprioară rănită, cel mai probabil lovită de o mașină.

„Am primit un telefon, ni s-a spus că la ieșire din Sibiu, după intersecția cu Cisnădioara, pe fosta cale ferată a tramvaiului, este o căprioară căzută și pare a fi rănită. A ajuns acolo, se uita la noi, a încercat să se ridice, dar nu putea. Ne-am dat seama că e rănită la piciorul stâng, părea fracturat. Aveam niște bandaje la noi, dar nu ne erau de mare ajutor. Atunci colegul meu, Dorin Mehedințu, a venit cu ideea să o acoperim cu ceva, pentru a o liniști. N-am avut decât haina noastră de protecție. Am pus geaca ușor peste ea, să nu o speriem. Trebuia să îi păstrăm căldura corpului, mai ales că afară era foarte frig”, a povestit, pentru Ora de Sibiu, polițistul Viorel Teacă.

Între timp, cei doi polițiști au luat legătura cu Asociația Prietenii Berzelor, fiind nevoie de un medic veterinar care să o îngrjească. „Am găsit un veterinar la Asociația Prietenii Berzelor. A venit Miruna Grițu, i-a făcut un calmant, apoi am pus-o într-o cușcă specială. Am așteptat undeva la 30 de minute cu ea acolo”, a mai povestit Teacă.


În prezent, căprioara este în stare stabilă. A fost preluată de asociație și dusă la radiografie.

Cel mai probabil, căprioara a suferit aceste răni după ce a fost lovită de un autoturism.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică