prima ediție a târgului mărțișor de șura mare" - 28 februarie 2021

Târgul „Mărțișor de Șura Mare”, aflat la prima ediție, își propune să marcheze sosirea primăverii, și în același timp să  îi provoace pe toți locuitorii din Șura Mare și Hamba, să uite de capriciile iernii și ale pandemiei.

Evenimentul „Mărțișor de Șura Mare” este organizat de Asociația „Împreună pentru Șura Mare”.   Asociația va avea un stand propriu cu mărțișoare, realizate de către voluntari, care vor fi expuse în cadrul târgului. Veniturile realizate vor fi folosite la finanțarea viitoarelor acțiuni ale asociației, în felul acesta banii vor fi folosiți în folosul comunității.

Data evenimentului: 28 februarie 2021. Interval orar de desfășurare: 10:00 – 18:00. Locația în care se va desfășura:  Localitatea Șura Mare, Parcarea de pe str Principală colț cu str. Andrei Șaguna – in aer liber.

În cadrul târgului, vizitatorii se pot bucura alături de proprii copii, meșteșugind împreună un mărțișor, unul dintre cele mai frumoase simboluri tradiționale!

Târgul se adresează creatorilor de mărțișoare handmade sau obiecte de artizanat care sa cuprindă elemente specifice mărțișorului sau care pot fi asociate cu acesta. Se acceptă articole produse de către participanți din următoarele materiale, dar fără a se limita la: hârtie, lemn, piatră, flori, plante verzi sau uscate, fier, lut, fire textile, ipsos, rășini, ceară, uleiuri esențiale, săpun, patiserie, cofetărie, etc, dar care sa fie prietenoase cu mediul înconjurător. Fie că are formă de floare, fluture, bănuț sau chipuri zâmbitoare, mărțișorul este motiv de bucurie pentru orice doamnă sau domnișoară.

Evenimentul este centrat pe copii și creațiile lor, dar și pe oportunitatea oferită micilor întreprinzători locali să își prezinte produsele în interiorul unei teme date, stimulându-le creativitatea. „Mărțișor de Șura Mare” este un eveniment gândit să valorifice creativitatea locuitorilor din Șura Mare și Hamba, în special a copiilor, care prin intermediul acestui eveniment pot să își valorifice produsele realizate cu harnicele și îndemânaticele lor mânuțe. Ne dorim ca punctul central al evenimentului să fie mărțișoarele create de către copii. În acest sens am luat legătura cu educatoarele de la grădinița din Hamba și Șura Mare, cu învățătorii și profesori de la școala Andrei Șaguna din Șura Mare, invitandu-i să participe cu elevi la acest eveniment.


Fie că are formă de floare, fluture, bănuț sau chipuri zâmbitoare, mărțișorul este motiv de bucurie pentru orice doamnă sau domnișoară. Mărțișorul, micul obiect prins într-un șnur alb cu roșu, care este purtat în piept de către femei și copii, la începutul lunii martie, este simbolul venirii primăverii. Șnurul este, de fapt, ceea ce se dăruiește de Mărțișor, conform tradiției populare. Roșul simbolizează sângele voinicului, dragostea și puterea de sacrificiu, iar albul este asociat cu puritatea zăpezii, dar și a ghioceilor, care, conform legendei, au înflorit în număr foarte mare exact în locul unde sângele eroului s-a scurs.

Putem împreună, să aducem zâmbetul pe buzele copiilor, oferindu-le bucuria de a le admira și cumpăra creațiile, duminică 28 februarie 2021. Pe toata aria de desfașurare a targului, masca este obligatorie pentru expozanti cat si pentru vizitatori.

Asociatia „Împreună pentru Șura Mare”

Coordonator proiect: Ana Maria Szanto,  Contact 0787 881 720

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică