spital judetean 2
foto: arhivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu s-a autosesizat în urma acuzațiilor apărute în presa locală referitor la pacienții de pe secția ATI intubați, sedați și legați de mâini și de picioare. Conducerea spune că va demara o anchetă.

Conducerea spitalului spune că activitatea zonei roșii ATI este organizată după proceduri stricte cu privire la alocarea de personal și conduita terapeutică, care este stabilită de către medici și că acuzațiile aduse trebuie dovedite.

„Acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Acuzații de omor la secția ATI COVID de la Spitalul Județean Sibiu – Dezvăluirile unui cadru medical

Anchetă pe ATI

Conducerea SCJU Sibiu s-a autosesizat și va demara o anchetă cu privire la activitatea secției ATI-Covid, pentru a identifica și remedia eventualele probleme.

„De la începutul pandemiei, până în prezent (08.03.2021) în cadrul secției ATI Covid au fost internați 570 de pacienți dintre care 152 au fost transferați înapoi pe secția de proveniență cu o evoluție favorabilă a stării de sănătate (secția ATI nu face o externări), 397 au decedat iar 21 sunt internați în prezent. Subliniem că în secția ATI ajung pacienții în stare foarte gravă, care necesită suport respirator. Procedurile și protocoalele privind gestionarea pandemiei sunt într-o continuă dinamică și sunt adaptate permanent pentru a corespunde cât mai bine specificului dintr-un moment sau altul și a asigura cele mai bune condiții de internare și tratament pentru pacienți”, spun reprezentanții spitalului.

CITEȘTE ȘI: Daniela Cîmpean, despre acuzațiile de omor de la Spitalul Județean – ”Sunt surprinsă. Trebuie dovedite!”

Conducerea spitalului județean spune că mulți pacienții care au ajuns în stare gravă la ATI nu au putut fi salvați, în ciuda eforturilor medicilor care își respectă meseria.

„Pandemia de COVID-19 a fost, la momentul debutului său, o ecuație cu multe necunoscute. Personalul medical și autoritățile s-au confruntat cu un virus nou și agresiv care, a modificat, fără îndoială, în mod hotărâtor, activitatea întregului spital, implicit a secției ATI. Personalul din cadrul secției ATI duce permanent o luptă contra-cronometru în cursa de salvare a cât mai multe vieți omenești. Din păcate, acest lucru nu a fost mereu posibil. Mulți pacienți, cu forme foarte grave, ajunși în ATI, nu au putut fi salvați, deși medicii au făcut tot ceea ce este omenește posibil.
Îi asigurăm pe cetățenii județului că personalul medical din toate secțiile implicate în gestionarea pandemiei precum și personalul întregului spital își respectă meseria și este dedicat tratării cu profesionalism a tuturor pacienților. Subliniem că generalizarea acuzațiilor formulate aduce atingere prestigiului personal si profesional al celor implicați în activitatea zilnică din cadrul secție ATI –Covid unde se duce o luptă permanentă pentru viață. Ne dorim ca, în urma cercetărilor care vor fi realizate la nivelul spitalului și organelor abilitate, opinia publică să cunoască adevărul”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Join the Conversation

2 Commentarii

  1. Sa o cheme pe Cimpean sa ii ajute la „ancheta”, poate ne anunta ca a fost o „eroare” ca in cazul angajaților consiliului județean vaccinați pe naspa