fbpx

Ministrul Educației, despre examenele de anul acesta – ”Nu se coboară ștacheta”

196

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, spune că examenele din acest an nu vor scădea în dificultate, dar materia va fi triată. Ministrul a adăugat că elevii nu trebuie să deconteze pierderile de materie, scrie digi24.ro.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: La ce vă așteptați de la rezultatele examenelor din acest an? Vor fi dezastruoase, vor fi mai proaste decât cele de anul trecut? La ce vă așteptați?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Sunt optimist din construcție. Mă aștept să fie cel puțin la fel de bune, dacă nu chiar mai bune decât cele de anul trecut.

Cosmin Prelipceanu: Pentru că se coboară ștacheta?

Sorin Cîmpeanu: Nu se coboară ștacheta, se adaptează tematica la specificul acestui an. Nu se coboară gradul de dificultate, însă se triază materia, pentru că dacă nu am face acest lucru ar înseamna că am negat ceea ce s-a întâmplat, ceea ce vedem cu toții.

Acest an școlar nu a fost normal. Predarea online, în orice situație, în orice stat generează pierderi. Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi, pentru că noi nu am fost pregătiți – avem și noi circumstanțe atenuante – să asigurăm o predare așa cum se cuvine elevilor. O spun cu toată răspunderea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.