rată de infectare de 3,14 în sibiu - se discută despre introducerea de restricții

Rata de infectare a crescut din nou la Sibiu. Joi, 11 martie, incidența la nivelul municipiului Sibiu a ajuns la 3,14 la mie, fiind cu 0,09 mai mare decât în ziua precedentă, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, orașul de pe Cibin va intra în scenariul roșu.

După câteva zile în care incidența a crescut continuu, miercuri, 10 martie, aceasta a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Conform Hotărârii nr 22/10.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, punerea în aplicare a restricțiilor aferente scenariului roșu se realizează în maximum 48 ore de la atingerea acestora prin hotărâre a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.


”După stabilirea ratei care trece de 3 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește în 48 de ore și stabilește măsurile necesare. La Sibiu, probabil că acest lucru se va întâmpla vineri, dacă și joi rata nu scade sub 3 la mia de locuitori”, a explicat Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.
Joi, 11 martie, incidența nu a scăzut sub 3 la mie, ci a crescut, ajungând la 3,14. Asta înseamnă că, cel mai probabil vineri va avea loc o ședință a CJSU în adoptării unei decizii.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică