vacanta singur

Prim-ministrul Florin Cîțu a spus că din luna iunie am putea reveni la normalitate dacă se menține ritmul de vaccinare anti covid, dar și că românii nu vor utiliza certificatul verde pentru călătorii.

Florin Cîțu a anunțat luni că în România nu vor fi utilizate certificatele verzi digitale pentru călătorii, scrie Mediafax.

„Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”, a declarat Florin Cîțu, luni, în timpul unei conferințe de presă.

Românii nu vor fi nevoiți să utilizeze certificatele și vor respecta mai puține reguli începând din vară

„Eu sper să fie cât mai multe (n.r. măsuri de relaxare), aș vrea să avem o vacanță mult mai bună decât cea de anul trecut. (…) Pentru 1 iunie pregătim revenirea la normalitate. Măsurile pe care le-am luat au avut un impact pozitiv, cei care protestează trebuie să respecte legile în vigoare”, a precizat premierul.

Conform unui proiect UE, certificatul verde digital ar trebui să conțină datele de identificare ale persoanei și informații despre vaccinul anti-COVID, despre testul PCR sau despre imunitatea dobândită în urma infectării cu virusul SARS CoV-2.

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Adică luam din U E toate idioțeniile, iar când este vorba de certificatul verde, nu ne convine. De ce?
    E vorba atât de romanii care au de făcut călătorii sau vacante în alte tari, dar și de cei care merg în vizita la rudele ce locuiesc sau muncesc în alte tari.
    Au o placere sadica ministrul Câtu și președintele Johannis (a cărui părere o adopta Câtu) sa ii știe pe romanii care s-au vaccinat, stand în carantina prin alte tari?