pirogravura arhiva muzeul astra

Copiii au parte de o activitate inedită, organizată în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Aceștia vor învăța să decoreze lemnul, prin ardere, prin metoda pirogravurii. Atelierul e deschis sâmbătă și duminică.

Muzeul ASTRA organizează sâmbătă și duminică, 10-11 aprilie 2021, o activitate de pirogravură, denumită sugestiv Desen cu ace de foc.

Invitați speciali: doamna profesoară Anca Maria MUNTEANU și elevii de la Școala „Regina Maria” din Sibiu, olimpici în ale meșteșugului arderii decorative a lemnului, la concursul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”.

Locație: Gospodăria de viticultor Șeica Mică (în caz de vreme favorabilă) sau Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA/ sală Auditorium (în caz de vreme nefavorabilă).

Program: 10.00 – 16.00.

Pirogravura este tehnica de decorare a lemnului, sau a altor materiale, prin ardere. Procedeul constă în aplicarea controlată a unui vârf de metal înroșit. Astăzi, arderea lemnului trăiește o renaștere unică ca și hobby creativ. În cadrul activității de pirogravură, vizitatorii vor parcurge fiecare pas care definește tehnica pirogravurii, dar și a arderii florilor sau desenelor geometrice pe lemn.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu