ședință ”de îndată” la consiliul județean - se aprobă și exproprierile de pe drumul sibiu - cisnădie

Consilierii județeni se întrunesc joi, 15 aprilie, într-o ședință extraordinară. Vor vota 9 proiecte, printre care procedurile de expropriere a mai multor terenuri în vederea lărgirii drumului Sibiu- Cisnădie. Cei care doresc să depună proiecte finanțate de CJ Sibiu, vor avea la îndemână ghidurile, după ce vor fi aprobate în ședința de joi.

Unul din proiectele cu cel mai mare impact asupra locuitorilor județului este cel care prevede începerea procedurilor de expropriere a unor terenuri aflate pe traseul drumului Sibiu- Cisnădie. Lucrările la modernizare a acestuia trebuie finalizate până în noiembrie 2021. Terenurile expropriate au suferit însă modificări: ”Datorită necesității finalizării lucrărilor pe drumul județean in noiembrie 2021, pentru respectarea condițiilor contractuale și a numeroaselor reclamații din partea proprietarilor de terenuri din zonă, s-a stabilit modificarea culoarului de expropriere prin diminuarea suprafețelor afectate de coridorul de expropriere și actualizarea raportului de evaluare a imobilelor proprietate privată care se suprapun pe coridorul de expropriere, conform grilei notarilor publici valabile
pentru anul 2021”, se arată în proiectul ce urmează a fi votat de consilierii județeni.

Valoarea totală a exproprierilor este de 523.830 lei, iar sumele sunt alocate de la bugetul local al Județului Sibiu.


Alte trei proiecte care urmează să primească votul consilierilor județeni sunt ghidurile de finanțare pentru agendele de tineret, culturală, educațională, dar și pentru proiecte sportive. Astfel, cei care doresc să obțină finanțare de la CJ vor ști exact pașii de urmat și felul în care trebuie concepute proiectele și condițiile de finanțare.

Aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico economici pentru construcția unei case de tip familial pentru copiii din Centrul Orlat a fost retrasă de pe ordinea de zi a ședinței trecute, dar acum a fost reintrodusă. Ce presupune construcția acesteia și cine va beneficia de ea, CITIȚI AICI.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică