vaccinare vaccin
Foto: Guliver/GettyImages

Centrele mobile de vaccinare, în special în mediul rural, ar putea fi funcționale până la finalul lunii aprilie, anunță Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În paralel se organizează și centrele de vaccinare de tipul drive through și campania din cabinetele medicilor de familie.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat luni că autoritățile caută soluții pentru impulsionarea campaniei de vaccinare. Pentru comunitățile rurale și izolate, soluția cea mai bună este centrul mobil. Aceste centre ar putea fi operaționalizate până la finalul lunii aprilie și vor avea capacitatea de vaccinare de 90 de persoane pe zi.

În paralel, se lucrează pentru organizarea centrelor de vaccinare de tipul drive-through. Mai multe centre sunt pe cale să fie înființate la București, Cluj-Napoca și Deva, a spus Baciu, la Digi 24.

În ceea ce îi privește pe medicii de familie, Baciu a declarat că din totalul de 11.000 de medici, 3.080 și-au manifestat dorința de a participa la campania de vaccinare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu