Vaccinarea în centrele mobile ar putea începe până la finalul lui aprilie

274

Centrele mobile de vaccinare, în special în mediul rural, ar putea fi funcționale până la finalul lunii aprilie, anunță Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În paralel se organizează și centrele de vaccinare de tipul drive through și campania din cabinetele medicilor de familie.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat luni că autoritățile caută soluții pentru impulsionarea campaniei de vaccinare. Pentru comunitățile rurale și izolate, soluția cea mai bună este centrul mobil. Aceste centre ar putea fi operaționalizate până la finalul lunii aprilie și vor avea capacitatea de vaccinare de 90 de persoane pe zi.

În paralel, se lucrează pentru organizarea centrelor de vaccinare de tipul drive-through. Mai multe centre sunt pe cale să fie înființate la București, Cluj-Napoca și Deva, a spus Baciu, la Digi 24.

În ceea ce îi privește pe medicii de familie, Baciu a declarat că din totalul de 11.000 de medici, 3.080 și-au manifestat dorința de a participa la campania de vaccinare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.