Comisia Europeană propune eliminarea restricțiilor pentru turiștii non-UE imunizați

580

Comisia Europeană a propus reducerea restricțiilor pentru turiștii din afara Uniunii Europene care sunt vaccinați cu ambele doze.

Executivul Uniunii Europene „propune să se permită intrarea în UE din motive neesenţiale nu numai pentru persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toate persoanele care au primit ultima doză recomandată de vaccin autorizat de UE”, potrivit unui comunicat de presă de luni, scrie Mediafax.

Noile norme ar înlocui interdicţia actuală generală pentru călătoriile neesenţiale către UE pentru rezidenţii din toate ţările, cu excepţia câtorva ţări.

Acum, ţările membre UE permit cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE.

UE lucrează la introducerea unui sistem de paşapoarte de vaccin care va uşura călătoria pentru cei inoculaţi sau pentru cei care dovedesc că s-au recuperat recent de coronavirus şi sunt consideraţi imuni.

„Este timpul să reînviaţi industria turistică a Uniunii Europene şi să relansaţi prietenii transfrontaliere – în siguranţă. Vă propunem să întâmpinaţi din nou vizitatorii vaccinaţi şi cei din ţări cu o stare de sănătate bună”, a spus Ursula von der Leyen.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.