gunoaie dealul gusteritei 7

Pădurea din dealul Gușteriței este plină de deșeuri. Un loc ce ar trebui să fie o oază de relaxare pentru cei care fac drumeții la marginea municipiului Sibiu s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi.

gunoaie dealul gusteritei 2

Un cititor Ora de Sibiu a trimis, pe adresa redacției, mai multe imagini care descriu felul în care pădurea din dealul Gușteriței a fost acaparată de gunoaie. „Este partea nevăzută a Sibiului”, a spus acesta. Cauciucuri, peturi, sticle, materiale de construcții, scaune de plastic, pungi de plastic, perdele, haine și încălțăminte… Sunt imagini dezolante surprinse la o aruncătură de băț de urbea de pe Cibin.

gunoaie dealul gusteritei 19 gunoaie dealul gusteritei 18 gunoaie dealul gusteritei 14 gunoaie dealul gusteritei 10 gunoaie dealul gusteritei 9

Sibianul spune că toate aceste deșeuri se află în apropiere de rampa de gunoi și că gardul care o împrejmuiește a fost rupt. „Partea nevăzută a Sibiului, într-o plimbare prin pădurea de pe dealul Gușteriței. Rampa de gunoi, unde s-a făcut un gard degeaba. Împrejurimea rampei de gunoi, cât și în pădure e plin de gunoaie. Lacul acela natural e plin și el”, spune Robert, un cititor care a trimis imaginile pe adresa redacției.

gunoaie dealul gusteritei 21
Rampa de gunoi

gunoaie dealul gusteritei 8 gunoaie dealul gusteritei 4 gunoaie dealul gusteritei 5

Printre copacii înverziți și înfloriți, „au răsărit” și gunoaiele, iar în lacul din apropiere plutesc anvelope și recipiente din plastic, care au format un mic baraj pe apă. Frumusețea naturii a fost „contaminată” de mizeria unor persoane fără respect pentru mediu.

gunoaie dealul gusteritei 1 gunoaie dealul gusteritei 24 gunoaie dealul gusteritei 15 gunoaie dealul gusteritei 6 gunoaie dealul gusteritei 20

Aceasta nu este singura zonă unde sunt depozitate mormane de gunoaie. La finalul lunii aprilie, pe adresa redacției au ajuns mai multe imagini de pe Valea Sevișului. Un adevărat dezastru ecologic și în această zonă. (VEZI IMAGINI DE PE VALEA SEVIȘULUI AICI)

Garda de Mediu i-ar putea sancționa pe nesimțiții care au aruncat gunoaiele în zona verde. Însă să-i găsești pe cei vinovați înseamnă să cauți acul în carul cu fân.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Montați camere și începeți cu amenzi și confiscarea mașinilor.