bulevardul mihai viteazu din sibiu, „raiul” cerșetorilor - poliția locală a împărțit amenzi
foto: arhivă

Sute de amenzi au fost aplicate, în primele trei luni ale acestui an, persoanelor care cerșesc pe raza municipiului Sibiu. Poliția Locală i-a sancționat și pe cei care își obligă copiii să apeleze la mila publicului.

Poliția Locală își dorește să combată fenomenul de cerșetorie și vagabondaj pe raza municipiului Sibiu. În acest sens, o serie de amenzi au fost aplicate celor care apelează la mila cetățenilor.

„Un alt obiectiv important al Serviciului Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a constat în acțiuni de combatere a fenomenului de cerșetorie și vagabondaj pe raza municipiului Sibiu. (…) În urma acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 163 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în sumă de 41.400 lei”, se arată într-un raport al Poliției Locale.


Locurile unde oamenii cerșesc cel mai des sunt cele aglomerate, cele unde vin mulți turiști, dar și în cele unde se adună de obicei credincioșii. Potrivit raportului Poliției Locale, „raiul” cerșetorilor este bulevardul Mihai Viteazu, strada Semaforului, strada Nicolae Bălcescu, strada Mitropoliei și Piața Unirii.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică