urșii umblă printre pensiuni în păltiniș - autoritățile se întâlnesc să ia măsuri

Tot mai des, în stațiunea montană Păltiniș din județul Sibiu, este semnalată prezența urșilor. Animalele coboară din pădure și vin să caute mâncare în jurul pensiunilor. Doar în luna aprilie a acestui an, oamenii au fost luați prin surprindere de trei ori. Urșii au intrat într-un chioșc, au trecut prin fața cabanelor și au distrus mai multe coșuri de gunoi. Autoritățile se întrunesc joi în cadrul ședinței de plen a Autorității Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Sibiu și caută soluții pentru stoparea pătrunderii acestora pe teritoriul pensiunilor.

La începutul lunii aprilie, în data de 5, administratorul unei pensiuni a semnalat prezența unui urs. Acesta a fost surprins și de camerele de supraveghere. Animalul a ajuns până în fața pensiunii, căutând mâncare. La plecare, a luat cu el și un coș de gunoi. (VEZI VIDEO AICI)

În data de 11 aprilie, un alt urs a fost filmat umblând prin stațiune. De această dată, animalul a intrat într-o cabană și a răvășit toate coșurile de gunoi din jurul pensiunilor. În data de 14 aprilie, un pui de urs a fost surprins când intra într-un chioșc de gogoși. (VEZI VIDEO AICI)


Fiindcă prezența urșilor în zona pensiunilor este tot mai des semnalată, autoritățile discută joi în ședința ATOP despre cum ar putea stopa pătrunderea acestora în stațiune.

„Doresc să vă informez că, în cadrul programului de audiență, reprezentanți ai Asociației Platoș Păltiniș mi-au solicitat sprijin pentru identificarea de soluții în vederea stopării pătrunderii urșilor pe teritoriul pensiunilor aflate în zona Stațiunii Păltiniș. (…) Față de cele expuse mai sus, vă adresez rugămintea să analizați, în cadrul următoarei
ședințe a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (A.T.O.P.), aspectele semnalate și să faceți posibilă identificarea unor soluții care să rezolve eventualele probleme”, este solicitarea șefei CJ, Daniela Cîmpean, către președintele ATOP, Gheorghe Sterp Vingărzan.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică