cum pot organiza sibienii evenimente - prefectura: „cu răbdare. să fie pregătiți pentru orice”

După mai bine de un an plin de restricții, autoritățile au anunțat că sunt luate în calcul mai multe etape de relaxare a măsurilor. Dacă pragurile privind vaccinare populației vor fi atinse, vom intra pe calea normalității, asfel că se vor putea organiza și evenimente. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, a vorbit despre cum se vor putea organiza evenimentele după data de 1 iunie.

Într-un interviu pe platforma YouTube, Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a vorbit despre felul în care ar putea avea loc evenimentele odată cu începerea verii. Aceasta a specificat că „răbdarea este cheia”, menționând că organizatorii trebuie să fie pregătiți pentru orice situație care ar putea interveni, în funcție de trendul, fie descendent, fie ascendent, pe care ne aflăm.

Organizarea evenimentelor – „Răbdarea este cheia”

„Cred că răbdarea este cheia, mai ales când vorbim despre o situație ca aceasta. Evident, mirii, pentru că despre ei este cel mai mult vorba, trebuie să încerce să-și organizeze nunta în așa fel încât să fie pregătiți pentru orice. Desigur, nimeni nu își dorește să revenim la restricții sau ca aceste propuneri să nu ajungă să se concretizeze. Dar pentru asta, repet, dacă oamenii conștientizează că, printr-un efort comun, ele pot fi atinse, atunci lucrurile nu vor fi decât favorabile pentru toată lumea. S-au făcut aceste praguri tocmai pentru a merge pe ideea că, dacă se atinge un anumit număr de persoane vaccinate, ele vor deveni realitate. Asta încurajează oamenii. (…) Sper din tot sufletul să nu ajungem ca aceste praguri să nu se concretizeze”, a explicat Andreea Ștefan.

Pericolul s-a diminuat, dar nu a trecut

Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, spune că deși pericolul s-a diminuat, el nu a trecut, iar situația se află într-o continuă dinamică. Drept urmare, organizatorii de evenimente trebuie să fie la curent cu informațiile care apar și să fie răbdători.

„Organizatorii de evenimente trebuie să fie conștienți de faptul că situația este într-o dinamică. Evident că toți ne dorim ca dinamica să fie una favorabilă, dar este important să avem răbdare, să nu ne aruncăm cu capul înainte, să conștientizăm că deși pericolul s-a diminuat, el nu a trecut, și trebuie să fim atenți și la modul în care evoluează pandemia. Pentru un simplu organizator de nunți, lucrul acesta este destul de simplu de făcut, pentru că informațiile există, sunt publice. Se dorește ca la 1 iunie România să atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane și la 1 septembrie 8 milioane de persoane vaccinate. Dacă se ating acest cifre, înseamnă că previziunile pe care specialiștii le-au făcut sunt bune, mergem în direcția bună și avem șanse să scăpăm cât mai devreme de pandemie”, explică Ștefan.


Cum dovedesc mirii că invitații sunt vaccinați

În această perioadă, persoanele care doresc să organizeze o nuntă duc o „luptă”. Fiindcă situația este incertă, iar lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, mulți dintre ei nu știu cum să își planifice cea mai importantă zi.

„Dacă te-ai vaccinat, ai trecut prin acest procedeu și ai văzut că, în momentul în care te-ai vaccinat, și cu prima doză, și cu a doua doză, ai primit o adeverință de vaccinare. Acela este actul care dovedește că ești o persoană vaccinată. La fel ca tine, sunt și ceilalți oameni care pot face această dovadă. Ca organizator de evenimente, de exemplu, eu o să fiu mireasă și vreau să organizez nunta și vreau să văd că participanții la nunta mea sunt vaccinați. Ce pot să fac: Să-i rog pe fiecare ca în momentul în care participă la nuntă să aibă asupra lor acea adeverință care atestă faptul că sunt vaccinați. Nu pot altfel eu, ca organizator, să dovedesc acest lucru. Ține de resposabilitatea și încrederea fiecărui invitat. Ține de mine dacă aleg să fac o listă, să îi întreb dacă sunt vaccinați, tocmai pentru a ști dacă merg pe un scenariu de organizare a evenimentului sau merg pe un scenariu sigur, cu un număr limitat de persoane”, a explicat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Sursa: Mircea Mihăilă/YouTube

Ultima oră

Comentariul meu

Publică