treisprezece persoane reținute în dosarul polițiștilor corupți - doi sunt în spital - cine sunt cei duși în arest

Audierile polițiștilor de la rutieră s-au terminat miercuri seara cu reținerea a 13 dintre ei pentru 24 de ore. Audierile continuă și joi, iar după finalizarea acestora procurorii vor cere arest preventiv. Propunerea aceasta va fi înaintată și pentru doi polițiști care nu au putut fi aduși la interogatoriu pentru că se află internați în spital.

25 de polițiști de la Serviciul Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene sunt vizați într-un dosar de luare de mită și abuz în serviciu. Procurorii și polițiștii au descins miercuri în 17 locații și aveau 33 de mandate de aducere. O parte din polițiștii din dosar au fost audiați. Doi dintre ei însă nu au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru că se află internați din spital de marți seara.

VEZI IMAGINI CU POLIȚIȘTII ADUȘI LA AUDIERI 


”În legătură cu cei doi internați acum vedem în ce stare sunt și dacă pot fi aduși la audieri. Pentru ei o să cerem mandat de arestare preventivă. Audierile vor continua și azi, iar în funcție de cum decurg, dintre cei 13 reținuți probabil că pentru 10-11 vom cere mandat de arestare preventivă”, a declarat prim procurorul Ioan Veștemean.

Cei 25 de polițiști de la rutieră sunt acuzați că de aproape 2 ani luau mită sau primeau diverse beneficii de la șoferii prinși încălcând legea în trafic. ”Foloasele” se negociau în funcție de cât și ce putea oferi șoferul. VEZI AICI CUM DECURGEAU NEGOCIERILE

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică