urs 4

Un ursuleț de aproximativ trei luni a fost găsit în zona Porumbacu de Sus. Puiul urmează a fi transportat la Grădina Zoologică Sibiu.

Echipa de permanență a Gărzii Naţionale de Mediu s-a deplasat la locul indicat împreună cu celelalte instituții. ”Urmează preluarea în custodie temporară de către Serv public Gradina Zoologica Sibiu pana va fi preluat de Centrul de reabilitare Bălan. S-au întocmit documentele conform HG 323 /2010, documente care permit revocarea unui exemplar dintr-o specie strict protejata.”, scrie Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu într-o postare pe Facebook.

Ceea ce părea a fi o infracțiune de braconaj, s-a transformat în una de salvare a unui puișor de urs accidentat

 Un puișor de urs brun se află acum la Grădina  Zoologică din municipiul Sibiu, după o acțiune comună a Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Gărzii Naționale de Mediu– Comisariatul Județean Sibiu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și Ocolul Silvic Avrig.

În fapt, la data de 19 mai a.c., în jurul orei 15:30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

2

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii specializați în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puișorul de urs. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aprox. 3 kg și nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului, iar în zonă nu au fost identificate capcane sau lațuri destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.

3

Având în vedere că puișorul de urs prezenta leziuni la nivelul unui membru, survenite cel mai probabil prin cădere/aluncare de la înălțime,  reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu– Comisariatul Județean Sibiu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu au luat măsura transportării exemplarului de urs brun la Gradina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și hrănire.

1

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns