banii primăriei sibiu pentru agenda culturală – filarmonica ia 500.000 de lei – finanțări mai mici pe alte proiecte

Consilierii locali au fost chemați la o ședință de urgență pentru a vota bugetul alocat fiecărui proiect de pe Agenda Culturală. Finanțările sunt mult mai mici față de ce au cerut cei care au depus proiectele. Bugetul total alocat Agendei Culturale din acest an este mai mic față de cel de anul trecut, la fel și numărul proiectelor depuse.

Anul trecut, în plină pandemie, bugetul Agendei Culturale a municipiului Sibiu a fost de 7 milioane de lei. Au fost depuse 157 de proiecte, dar care, din cauza pandemiei, au fost aprobate pe două categorii. ”Proiectele depuse au fost aprobate pe 2 categorii. În prima categorie au fost aprobate 20 proiecte de tipul expozițiilor, proiectelor editoriale, realizarea de filme, etc, care s-au putut desfășura, nefiind restricționate de măsurile de protecție împotriva COVID. În cea de-a doua categorie au fost aprobate 84 proiecte, în cazul acestora operatorii având obligația să le redepună într-un format adaptat contextului epidemiologic și măsurilor în vigoare la data desfășurării”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Anul acesta bugetul alocat este mult mai mic- de 6,5 milioane de lei. Nici proiectele depuse nu au fost la fel de multe- 116, dintre care, după respingeri și contestații, 97 vor primi finanțare. Banii însă sunt mult mai puțini și decât ceea ce au cerut organizatorii, dar și față de ceea ce s-a alocat anul trecut.

Astfel, unul din cele mai mari festivaluri de film- TIFF- primește anul acesta, din partea Primăriei Sibiu, 120.000 de lei, după ce anul trecut primise 150.000 de lei.

Romania Rocks va primit pe Agenda Culturală 150.000 de lei, iar anul trecut obținuse 250.000 de lei.

Astra Film se află în aceeași situație- finanțarea a scăzut de la 250.000 de lei anul trecut la 200.000 de lei anul acesta.


Aceeași diferență de finanțare se înregistrează și în cazul Sibiu Music Fest. Nici Sibiul de Odinioară nu mai ia aceeași sumă pe Agenda culturală. A scăzut de la 150.000 de lei anul trecut, la 90.000 de lei anul acesta.

La jumătate a scăzut și finanțarea pentru Transilvania Gastronomică, de la 30.000 la 15.000 de lei.

Proiectul care primește cei mai mulți bani anul acesta este Festivalul Cântecele Munților, fiind și cel care primește mai mul decât anul trecut. Atunci a încasat 120.000 de lei, iar anul acesta va primi 250.000 de lei din partea Primăriei Sibiu.

Pe total, Filarmonica de Stat Sibiu primește cei mai mulți bani- 500.000 de lei, pentru cinci proiecte pe care le va avea în acest an.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”389794″ /]

Ultima oră

Comentariul meu

Publică