”povestea urșilor panda” - premiera secției germane a teatrului din sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, în 17 iunie 2021, o nouă premieră: spectacolul „Povestea urșilor panda”, în regia lui Ben Pascal, după un text de Matei Vișniec. Evenimentul este o coproducție a Teatrului Ecce din Salzburg și TNRS – Secția Germană, cu susținerea Forumului Cultural Austriac. Premiera propune publicului o punere în scenă inedită, care îmbină artele spectacolului cu cele vizuale, avându-i în distribuție pe actorii Daniel Bucher și Kristin Henkel. Scenografia este semnată de Gerd Walter, muzica îi aparține lui Astrid Wiesinger, iar realizatorul efectelor vizuale este Remo Rauscher.

Regizorul Ben Pascal aduce pe scena Naționalului sibian un concept unic, menit să transpună publicul în atmosfera fascinantă a piesei. „În Povestea urșilor panda am încercat să mixăm artele spectacolului cu cele vizuale. Mai exact, cu ajutorul proiecțiilor live și light design, am construit o ambianță optimă în care cei doi actori să poată exprima minunata poveste poetică a urșilor panda. Sunt fascinat de textul lui Matei Vișniec, deoarece te invită să visezi și, pe măsură ce îl citești, o mulțime de imagini se creează în mintea ta. Iar noi încercăm să redăm pe scenă aceste imagini și vise, pentru a permite publicului să participe la viziunea noastră asupra urșilor panda”, declară regizorul Ben Pascal.
„Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt“, de Matei Vișniec, textul care a inspirat scenariul spectacolului, este o poveste de dragoste suprarealistă, o dramă poetică fermecătoare despre relația dintre viața de zi cu zi și lumea viselor. Un bărbat se trezește lângă o femeie. Nu-și amintește nimic. Cine este ea? Cum a ajuns în camera asta? Ce legătură există între ei? Ambii aranjează să se întâlnească pentru alte nouă nopți, timp în care se îndepărtează din ce în ce mai mult de realitate. Sunt prinși în acorduri reciproce, rătăcesc prin amintirile copilăriei împreună, comunică fără cuvinte și sunt împreună în absență. Treptat, spectacolul se transformă într-o poveste de dragoste intensă și suprarealistă, într-o poveste în care liniile dintre vizibil și invizibil se estompează…


Premiera spectacolului „Povestea urșilor panda” va avea loc joi, 17 iunie 2021, ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții – Sala „Lulu”. Reprezentația are o durată aproximativă de 1h15min și este prezentată în limba germană, cu traducere în limba română. Biletele sunt disponibile pe site-ul TNRS, prin platforma Entertix sau la Agenția Teatrală, de pe str. Nicolae Bălcescu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică