fotbal copii

FC Inter Sibiu își deschide Academia de fotbal pentru copii și juniori.

Proiectul Academiei de fotbal a clubului FC Inter prinde contur, iar începând din zilele următoare grupele de copii și juniori ale acesteia se vor putea pregăti pentru noul sezon în echipamentele echipei care a scris istorie pentru Sibiu și a adus atâtea bucurii suporterilor din orașul nostru. Academia de copii și juniori este afiliată la Federația Română de Fotbal (FRF), astfel încât trei dintre grupele acesteia vor participa, din sezonul 2021/2022, în competițiile organizate de FRF. Este vorba despre echipele U16, U17 și U19.
Celelalte trei grupe, cele de U11, U13 și U15, vor participa în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal (AJF).

Este un început, iar în viitor se dorește creșterea numărului de grupe.

„Am considerat oportun să ne îndreptăm atenția spre copii și juniori astfel încât să punem bazele unei construcții sănătoase. De-abia așteptăm să debutăm în fotbalul adevărat, competițiile organizate de FRF, cele de juniori republicani U19, precum și cele de U17 și U16. Considerăm că ne va ajuta și în ceea ce înseamnă construcția unei echipe de seniori bazată pe sibieni, pe tineri jucători, să reușim să le dăm credit acestora și să le oferim o competiție de seniori pe măsură ce aceștia cresc. Este un lucru care trebuia făcut de mult pentru Sibiu, ca tinerii din Sibiu să aibă posibilitatea de a se afirma în fotbalul mare, o șansă mai bună decât au avut până acum. Există o pepinieră bună în Sibiu și în împrejurimi. Din nefericire, până acum mulți copii care au terminat junioratul n-au avut șansa pentru a evolua în continuare pentru publicul de acasă, deși ar fi meritat, cum e și cazul lui Bogdan Rotar, un jucător crescut de FC Interstar și care, zilele trecute, a câștigat cu Csikszereda titlul de campion național la U19. În timp, ne dorim ca echipele noastre să fie recunoscute la nivel național pentru performanțele lor și, de ce nu, să aducem Sibiului bucuria de a cuceri la nivel de juniori un nou titlu național, cum s-a întâmplat cu cel al Școlii Sportive din urmă cu foarte mulți ani. Academia a luat ființă în urma asocierii cu ASFC Interstar Sibiu, club cu care am colaborat bine și în trecut și care susține în proporție de 100% FC Inter Sibiu. De asemenea, avem o strânsă colaborare cu Alma și cu Clubul Sportiv Școlar Șoimii, astfel încât cei mai talentați juniori să ajungă în cadrul academiei noastre.” a declarat președintele Academiei FC Inter, Teodor Birț.
Copiii și juniorii academiei se vor bucura de condiții foarte bune de pregătire, fără a plăti taxe lunare. Totodată academia beneficiază de asistență medicală și de serviciile unui preparator fizic.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns