urșii au ajuns în bogatu român - sătenii, îngrijorați că vor ataca animalele
foto: arhivă

Locuitorii din satul Bogatu Român au semnalat prezența urșilor pe raza localității. Aceștia spun că le e frică că le vor ataca animalele și bănuiesc că ar fi venit de la Presaca, acolo unde zilnic urșii coboară în sat.

Un cititor Ora de Sibiu a transmis că, în urmă cu patru zile, ursul a venit pe raza localității Bogatu Român din comuna Păuca. Acesta este de părere că animalul a venit de la Presaca, acolo unde nu de puține ori a fost semnalată prezența urșilor.

„A ajuns ursul și aici, a îndoit gardul. Ne este frică că va ataca oile și restul animalelor”, spune cititorul.


CITEȘTE ȘI: Problema urșilor la Sibiu – Animalele atacă zilnic la Presaca – ”Atacă chiar și în timpul zilei”

Primarul comunei Păuca, Niculae Dancu, precizează că nu știa că urșii au ajuns și în acest sat și consideră că trebuie să se ia măsuri. „Nu mi-a semnalat nimeni că la Bogatu Român ar fi urși. Am auzit că ar fi în pădurile noastre, de pe raza comunei, dar eu personal nu am văzut. Vânătorii și ciobanii mai văd urme din când în când, deci este o problemă, astfel că trebuie să se ia măsuri. Trebuie să protejăm animalele, dar și populația”, spune primarul.

Acesta a povestit că, joi seara, în timp ce se îndrepta către casă, a dat nas în nas cu un urs pe drumul dintre Alămor și Loamneș. „Mi-a sărit în cale pe drumul județean, joi seara, pe la ora 22. A traversat drumul. Undeva la vreo 500 de metri de satul Loamneș s-a întâmplat”, spune primarul Niculae Dancu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică