problema urșilor la cârțișoara - „oamenii fac focul și stau până târziu să-i alunge”
Foto credit: Mircea Păștină/ARHIVĂ

Urșii se înmulțesc la Cârțișoara acolo unde oamenii au ajuns la capătul puterilor. Un localnic spune că în fiecare noapte sătenii aprind focuri ca să-i alunge. Urșii le-au ucis mai multe animale domestice.

Urșii coboară din pădure în tot mai multe sate din județul Sibiu. Săptămâna trecută, cetățeni din Bogatu Român au semnalat prezența acestora în localitate. (DETALII AICI)

Și la Cârțișoara urșii au ajuns în sat și au atacat animalele domestice. Un cititor Ora de Sibiu spune că este o adevărată problemă, iar sătenii au ajuns la capătul puterilor.


„La Cârțișoara este o adevărată problemă cu urșii, au mâncat animalele oamenilor din sat. De două, trei săptămâni cetățenii stau până târziu și fac focuri ca să alunge urșii. Eu zic că nu e normal. Uitați ce au făcut urșii la mine în sat. În toată povestea nu ursul e victima, ci animalul din gospodăria țăranului care încă trudește din greu, munește pământul și mai crește câte un animal pe lângă casă. (…) Ursul a terorizat oamenii și animalele din satul meu”, spune cititorul.

Consiliul Județean Sibiu a găzduit în urmă cu 11 zile o întâlnire de lucru organizată de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Sibiu referitoare la problema prezenței urșilor pe teritoriul intravilan al localităților din județul Sibiu, aceștia putând fi un real pericol pentru populație. Președintele ATOP Sibiu, Gheorghe Sterp Vingărzan a accentuat că întâlnirea nu va rămâne la nivel de discuții și că se va asigura ca în scurt timp să fie transmisă o adresă la Ministerul Mediului din partea Consiliului Județean Sibiu și a Instituției Prefectului Județul Sibiu, pentru aprobarea derogărilor în regim de urgență în ceea ce privește măsurile de protecție a speciilor de faună sălbatică și simplificarea procedurii de alocare a cotei de intervenție. (DETALII AICI)

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Unde naiba e teroarea aia?? Stau chiar in Cartisoara, ce aberatii scrieti fraților. E adevarat, unde te uiți se taie padurea in draci. Pe culmea Lupoaia faci insolație acum, in urma cu doi ani mergeai printr-o padure superba. In partea catre Arpășel se taie pe Stârmina, s-a taiat padurea pana apropape de Vanatoarea lui Buteanu. Astia de la pastravaria Albota duc resturile de peste lângă poteci, nu mai zic de mizerie. S-au construit case in mijlocul padurii, si totusi nu sunt incidente. Unde te duci te lovești de ATV-uri si masini de teren. Si unde naiba e teroarea aia?? Cand scrieti ceva informati-va din mai multe surse, va faceti de ras.

  2. Pai daca le-ati taia padurile, unde sa mai traiasca saracii? Pacat ca nu stiu sa ajunga la guvern si in parlament ca acolo sunt dobitoacele care ne-au distrus parurile tarii. Au dat legi sa apere firmele austriece. Pot defrisa linistiti cati munti vor, perfect legal. Insa daca prind un amarat de roman cu caruta, il omoara in amenzi si il prezinta ca pe “mafia” lemnului.