eroul zilei - răzvan a acordat primul ajutor victimelor din accidentul de la șeica mare

Un accident teribil a avut loc, sâmbătă, pe DN14, la Șeica Mare. Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav. O femeie a rămas blocată între fiarele contorsionate ale unei mașini. Din fericire, la fața locului a ajuns, imediat după producerea evenimentului rutier, Răzvan, un tânăr voluntar Smurd, care a acordat primul ajutor victimelor.

Accidentul rutier s-a produs între trei autoturisme, într-o curbă periculoasă, patru persoane fiind rănite în urma impactului. Este vorba despre doi copii, o fetiță de 12 ani și un băiețel de 14, și doi adulți, între care o femeie încarcerată.

Răzvan Gruițoiu, voluntar în cadrul Smurd, se afla în acel moment în Șeica Mare. A primit un telefon de la o cunoștință care se afla în coloană și a fugit imediat către locul accidentului. A știut din start ce trebuie să facă și a acordat primul ajutor victimelor, așteptând echipajele medicale să apară. Mai întâi de toate, s-a asigurat că nicio persoană nu va încerca să o scoată pe femeie dintre fiarele mașinii, după care s-a ocupat de copii. Contactat de reporterul Ora de Sibiu, Răzvan a redat firul evenimentului.

eroul zilei - răzvan a acordat primul ajutor victimelor din accidentul de la șeica mare

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DIN TRAFIC ȘI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

„Eram în Șeica Mare în acel moment. O prietenă care se afla în coloană, știind că sunt voluntar la Smurd, m-a sunat să vin repede, așa că m-am dus să verific. O femeie era încarcerată, iar un domn voia să o scoată afară. I-am spus să nu o miște, să nu o scoată, fiind era posibil să aibă fractură de coloană. Dacă nu eram acolo, poate că ar fi scos-o oamenii și era mult mai rău. După aceea, m-am ocupat de copiii răniți. Am șters băiatul de sânge, am stat lângă el până au venit colegii. După, i-am dus împreună să le acordăm primul ajutor. Femeia a fost cel mai grav dintre toți, era încarcerată, nu putea vorbi aproape deloc, escoriații la nivelul capului și membrelor”, povestește Răzvan.


eroul zilei - răzvan a acordat primul ajutor victimelor din accidentul de la șeica mare

Datorită tânărului, victimele au fost în siguranță până la sosirea echipajelor Smurd și Ambulanței. Echipajele SMURD au transportat la UPU Sibiu și CPU Luther, femeia de circa 40 de ani, care a fost descarcerată precum și unul dintre minori, ambii conștienți și cooperanți. În același timp, cu Ambulanța au fost duși la spital celălalt copil policontuzionat și un bărbat de 40 de ani, cu fractura de col femural și traumatism de bazin.

Răzvan Gruițoiu are 24 de ani și este voluntar Smurd de 1 an și două luni. În curând, va începe cursurile și la ISU Sibiu, el activând în trecut la Smurd Copșa Mică. În paralel, Răzvan face școala de asistenți la Școala Postliceală Auxila Mediaș la , fiind în anul trei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică