foto - bombă de aviație găsită la intrarea în boița

Misiune pirotehnică complexă pe DN7, intrarea în localitatea Boița. Pirotehnicienii ISU Sibiu au identificat o bombă de aviație, exploziv brizantă SD 70 kg.Aceasta a fost asanată prin detonare controlată într-un perimetru care îndeplinea toate condițiile de siguranță.

În cursul zilei de astăzi, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în zona DN 7, intrarea în localitatea Boița, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Elementul pirotehnic a fost descoperit în urma lucrărilor de construcție și amenajare care se desfășoară în zona localității Boița pentru construcția autostrăzii. Pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, până la distrugerea bombei, un echipaj de jandarmi a asigurat zona.


Atenție! Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

  • nu atingeți aceste elemente
  • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit
  • nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi

Anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică