val de antipatie împotriva europarlamentarului sibian nicu ștefănuță - ”am primit amenințări cu bătaia și mai rău”

Europarlamentarul sibian din partea USR PLUS, Nicu Ștefănuță, s-a remarcat, pe lângă proiectele de mediu pe care le are, ca un susținător al comunițății LGBTIQ. Și-a atras de nenumărate ori comentarii negative pe acest subiect, iar acum, când susține marșul PRIDE din București, se întâmplă la fel. Pe pagina sa de Facebook curg injuriile după o postare pe această temă.

”Victorie! ?️‍? Bucharest Pride 2021 se va ține pe calea Victoriei!
Întâlnirea de astăzi dintre ONG-urile care organizează PRIDE și primarul Nicușor Dan s-a încheiat favorabil.
Vreau să mulțumesc primarului și asociațiilor pentru înțelepciune. Am fost în permanentă legătură cu aceștia și mă bucur că la masa negocierilor au găsit o variantă favorabilă.
Arată un semn de normalitate pentru Capitala europeană” este postarea europarlamentarului care a adunat sute de mesaje, majoritatea negative.

Că nu toată lumea e de acord cu această poziție, este de înțeles. Dar, amenințările aduse la adresa lui Nicu Ștefănuță sunt majoritare în comentarii. Acesta însă spune că nu este deranjat de acestea, nu le va șterge și va susține în continuare această comunitate.


”Nu le șterg. Am primit mesaje și în privat, cu bătaia și chiar mai rău. Dar nu asta este important, ci să schimbăm încet încet mentalitatea oamenilor cu care interacționăm și să obținem o normalitate europeană a vieții publice. Am luptat pentru acest miting pentru a se desfășura în condiții bune, păziți de jandarmi, tocmai pentru că există această violență în discursul public. Aceste comentarii nu mă determină să îmi schimb poziția. Eu sunt un politician care spune lucruri, dar sunt oameni discriminați, bătuți, persecutați, iar pentru aceștia trebuie să existe o voce”, spune Nicu Ștefănuță.

Nu este pentru prima dată când europarlamentarul sibian se confruntă cu astfel de opinii contra celor ale lui. biroul său din Sibiu a fost vandalizat după ce a lipit pe geamuri afișe cu sigla comunității atunci când UE a fost declarată LGBTIQ Freedom Zone. DETALII DESPRE INCIDENT AICI 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică