foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august

De luni, 16 august, Linia Verde de transport public în centrul istoric al Sibiului va fi operațională. Minibuze electrice vor asigura transportul călătorilor în zona centrală a orașului.

“Am conceput această linie de transport public electric pentru a încuraja deplasarea cu mijloace de transport ecologice, în centrul istoric. Oferim o alternativă nepoluantă, convenabilă ca preț și la îndemână. Sper ca sibienii și turiștii să decidă să își lase mașina în una dintre parcările zonale din centru – Piața Teatrului, Cazarma 90 sau Gară – și să folosească acest mijloc de deplasare. În plus, nu vor mai avea nici grija găsirii unui loc de parcare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

TRASEUL LINIEI VERZI:

Minibuzele electrice vor circula pe traseul Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu – Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – pe sub Podul Gării – Gară.

STAȚIILE LINIEI VERZI:

Mijloacele de transport vor opri la Gară, BRD, Parcul Tineretului, Sala Thalia, zidul Cetății, Parcul Astra, Primărie, Teatrul Gong, Piața Cibin 1, Turnului, Podul Miniciunilor, Ocnei, str. N. Teclu, str. Constituției 1, Promenada Mall, Gară.

Toate stațiile de pe traseul verde au fost dotate cu plăcuțe de stații care indică denumirea stației și traseele care trec prin acestea, pe lângă Linia Verde. De asemenea, în stații veți găsi afișat orarul de circulație a traseelor.

Șase dintre stații sunt dotate cu afișaje electronice care vor arăta în timp real ora de sosire a autobuzelor în stație. Practic, pe afișaj veți citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc în stație și în câte minute.

În șase dintre stații, cele nou create pentru Linia Verde, au fost montate automate pentru cumpărarea biletelor.

PROGRAMUL DE CIRCULAȚIE:

O dată la fiecare 8 minute va sosi în stație un minibuz al Liniei Verzi, la orele de vârf, adică dimineața și la prânz. În restul zilei, nu veți aștepta în stație mai mult de 10-14 minute. Prima cursă va pleca în fiecare zi de la Gară la ora 7.00. Ultima cursă va pleca din aceeași stație la ora 22.36 de luni până vineri și la ora 23.32 sâmbăta și duminica.
Programul complet îl veți găsi de luni, 16 august pe tursib.ro sau în aplicația TurSibiu.

CÂT COSTĂ CĂLĂTORIA CU LINIA VERDE?

Doar 2 lei, ca orice călătorie pe un alt traseu. Puteți cumpăra un bilet de la automatele din stațiile Liniei Verzi. Momentan, se pot cumpăra bilete de la aceste automate doar cu bancnote, dar în scurt timp, vom pune la dispoziție și funcțiile de achiziție cu cardul bancar și achiziția de abonamente Tursib, acestea urmând să se implementeze odată cu proiectul de modernizare a sistemului de transport public, aflat în derulare.
Bilete puteți cumpăra mai simplu, direct la bordul minibuzelor, cu ajutorul cardului contactless Visa sau Mastercard.

DEPLASARE ÎN CONFORT, FĂRĂ POLUARE

Minibuzele care vor circula pe această linie sunt echipate cu motoare electrice produse de BMW care asigură o autonomie de 160 km la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră. Cinci stații de încărcare au fost instalate la sediul Tursib, iar o stație de încărcare rapidă urmează să fie instalată în Piața Gării, pentru a crește frecvența de circulație pe această linie electrică.

Acestea sunt dotate cu computer de bord, climatizare, ecrane de informare în interior, camere video la interior și exterior și WiFi gratuit. Acest proiect este finanțat din fonduri europene, obținute de Primăria Sibiu în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Fiecare minibuz oferă câte 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Foarte important, minibuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august

foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august
default

foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august foto autobuzele electrice din centrul sibiului, gata de drum - linia verde pornește pe traseu din 16 august

Ultima oră

Comentariul meu