Eco-Lab Laslea – Ateliere interactive despre protecția mediului pentru copiii din ruralul sibian

178

Asociația Casa Naturii a organizat, între 23-28 august 2021, cu ajutorul Asociației Seneca – Ecologos și al voluntarilor, o săptămână de învățare prin științe aplicate și experimente practice despre surse de poluare, colectare selectivă a deșeurilor, circuitul materiei prime, economie circulară, pentru 40 de copii cu vârste între 6 și 17 ani din satele Laslea și Mălâncrav.

Copiilor le-au fost prezentate circuitele de viață ale plasticului, sticlei, metalului și hârtiei, prin experimente practice și tehnici de educație non-formală. Prin simularea unor procese naturale, chimice și tehnologice, prin utilizarea microscopului, crearea de hărtie reciclată, prin jocuri de rol și exerciții de imaginație, copiii au reușit să înțeleagă impactul uman asupra mediului înconjurător, importanța reciclării și a procesului de colectare selectivă. Chiar după primul atelier, tinerii prezenți au identificat problemele cu care se confruntă, respectiv deversarea apelor uzate în râul Laslea, în lipsa canalizării, aruncarea necontrolată a deșeurilor și depozitarea gunoaielor într-un singur container.

După fiecare atelier parcurs, copiii au învățat cum pot să aplice regulile economiei circulare în viața de zi cu zi și fără mare efort, prin utilizarea unei sacoșe din pânză în locul celei din plastic, reutilizarea borcanelor, transformarea cutiilor din metal în ghivece pentru flori. Toți cei 40 de copii prezenți la ateliere au confecționat propria lor foaie de hârtie reciclată, folosind doar apă și bucăți de hârtie folosită.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.