zeci de școli din județul sibiu declară într-un sondaj că nu pot ține cursuri online, dar nu se știe care
Sursa: edupedu.ro

Zeci de școli din județul Sibiu nu sunt pregătite să își desfășoare activitatea în mediul online dacă situația epidemiologică o va impune. Asta reiese dintr-un sondaj prezentat, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural, de către Inspectorul Școlar General al IȘJ, Monica Munteanu.

Dintr-un număr total de 178 de unități de învățământ cu personalitate juridică, 51 dintre ele nu au logistica necesară desfășurării procesului instructiv-educativ în mediul online. Reprezentanții școlilor au completat recent un chestionar online pentru a se stabili unde nu se pot ține, cu ușurință, ore online.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu nu știu însă care sunt școlile care nu vor putea trece în online dacă va fi nevoie.

„Acest număr de 51 de unități școlare rezultă din prelucrarea unui chestionar online dat către școli, asta înseamnă nu avem la ora actuală care sunt școlile care au răspuns în mod negativ. Știm sigur că se fac demersuri pentru continuarea programelor de școală după școală, proiectul care a fost cu introducerea tabletelor în școli și oferirea în mod gratuit copiilor. Știm că avem primării care derulează proiecte de acest gen, se așteaptă tablete, laptop-uri, table interactive. Există o dinamică și o continuare a activităților de anul trecut”, a precizat Monica Munteanu, inspector școlar general IȘJ Sibiu.

Munteanu a menționat că, în anul școlar precedent, toate unitățile de învățământ au avut un minim „din ce înseamnă structură IT”.

Ultima oră

Comentariul meu