După aproape zece luni conducerea militară încetează la DSP Sibiu

1.422

DSP Sibiu nu va mai avea conducere militară. Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, fiind singura instituție medicală civilă din țară cu director militar.

Colonelul medic Valerian Daniel Chelcea a fost numit la conducerea DSP Sibiu la cererea ministrului Sănătății, cu aprobarea ministrului Apărării Naționale, după ce conducerea DSP a demisionat în luna noiembrie a anului 2020, pe fondul crizei generate de noul coronavirus. Atunci, orașul Sibiu și mai multe localități din județ au intrat în carantină, având cele mai multe cazuri de COVID-19 din țară și cele mai multe decese.

În locului doctorului Gabriel Budescu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, la acel moment director medical al Spitalului Militar Sibiu.

De asemenea, și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a avut conducere militară, însă pe timp determinat.

Conducerea militară a rămas timp de aproape 10 luni la DSP Sibiu, fiind singura instituție medicală civilă din țară care a rămas cu director militar.

„În prezent, Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale a înaintat solicitare de încetare a detașării ofițerului la DSP Sibiu. De asemenea, colonelul medic Valerian Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin”, a depus documentația necesară pentru trecerea în rezervă, îndeplinind condițiile cu reducerea vârstei standard de pensionare”, au transmis, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Întrebați de MEDIAFAX de ce a fost prelungit mandatul militar la conducerea DSP Sibiu timp de 10 luni, reprezentanții Ministerului Sănătății, aceștia au transmis că „decizia de a fi menținută conducerea actuală a avut în vedere eficiența activității derulate și asigurarea continuității în perioada aceasta”.

Colonelul Valerian Daniel Chelcea nu se retrage din activitatea medicală. El este singurul candidat pentru ocuparea funcției de manager general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Examenul va avea loc în 15 septembrie – susținerea proiectului de management.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.