video - șase tineri călare pe un scuter pe o stradă din gușterița - ce spune poliția

Teribilismul nu face mereu casă bună cu siguranța. Totuși, șase tineri din Sibiu au scăpat nevătămați după ce s-au urcat cu toții, deodată, în același timp….pe un scuter. O mică groapă în care să fi dat cu roata și totul s-ar fi terminat poate tragic. Ca să nu mai punem la socoteală că au încălcat mai multe reguli rutiere.

Imaginile au fost filmate miercuri seara de un sibian care trecea pe strada Podului din cartierul Gușterița. Mare i-a fost uimirea când i-a văzut pe cei șase care făceau echilibristică pe un ”amărât” de scuter.

YouTube video

Cei șase sibieni au încălcat mai multe norme rutiere. ”Transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut pentru vehicul se sancționează cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei. Evident, sunt mai multe aspecte de luat în calcul înainte de constatarea caracterului contravențional al faptei și vorbim aici despre faptele de natură penală cum ar fi conducerea fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și altele”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.


Chiar și așa, polițiștii nu se pot autosesiza, pentru că, la fel ca în alte cazuri, filmarea nu a fost realizată cu mijloace omologate. ”Menționăm faptul că, în conformitate cu articolul 109, aliniatele 1 și 2 din OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier ori cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic”, explică Elena Welter.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică