soarta sălii de sport din parcarea teatrului, incertă - ”nu e în proprietatea noastră, avem nevoie de susținere de la minister”

Viitorul centru de conferințe care se dorește a se construi în zona Teatrului Radu Stanca va reconfigura zona în totalitate. Dar, o clădire stă în calea noului proiect- este vorba despre sala de sport din parcarea teatrului. Încă nu s-a decis ce se va întâmpla cu acea construcție, pentru că nu se află în proprietatea municipalității, ci în cea a Ministerului Sportului.

În cadrul ședinței consiliului local din luna noiembrie, consilierul PSD Cătălin Stanciu a adus în discuție subiectul sălii de sport din parcarea teatrului. ”Ținând cont de investiția de peste 100 de milioane  de euro care se dorește a se face în viitorul centru de conferințe, aș dori să întreb ce se va întâmpla cu sala de sport de acolo? Primăria va depune eforturi suplimentare pentru ca sala să fie relocată, construită în altă parte? Sau urmează a fi integrată în vreun fel în noul proiect? Este totuși un element care din punct de vedere al accesului mașinilor mari care vor intra aici pentru construcție va fi un impediment”


Primarul Astrid Fodor a spus că încă nu s-a luat o decizie în privința sălii, în primul rând pentru că nu se află în proprietatea municipiului Sibiu. ”S-a luat în calcul și varianta de integrare în proiect, sau construirea unei alte săli sportive. Dar, nefiind în proprietate noastră, nu prea putem lua la acest moment o decizie. Acum că sunteți la guvernare poate ne ajutați în susținerea demersului nostru ca să ni se aprobe varianta pe care o avem în vedere. La fel, am făcut demersuri pentru demolarea hotelului sport, pe care ne-am angajat să îl construim în altă parte, dar nu ni s-a aprobat de la Minister. Și acolo s-ar fi putut amenaja mult mai bine zona…Sper că în cazul acesta lucrurile vor intra pe făgașul normal și politicul va ține cont și de interesele municipalității”.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică