foto video sala de sport a ulbs de 18 milioane de euro, la stadiul studiului de fezabilitate - unde va fi construită
foto: arhivă

Ideea ca Universitatea ”Lucian Blaga” să construiască o sală de sport polivalentă este veche de câțiva ani. Dar, a durat ceva până s-a găsit terenul propice, până s-a încheiat tranzacția, iar acum durează până când toată birocrația va fi finalizată. Dar, s-a făcut un pas înainte, astfel că se poate spune că proiectul este în desfășurare.

Despre sala de sport a ULBS se vorbește cel puțin din anul 2018. Dar, abia la finalul anului 202o s-a finalizat tranzacția dintre ULBS și Ministerul Apărării Naționale, prin care Universitatea a intrat în administrarea lotului. Este vorba despre o bucată de teren de 31.011 metri pătrați situat pe raza comunei Șelimbăr, între centrul comercial și Troiță.

[fvplayer id=”586″]

Proiectul, gândit în linii generale de cei de la ULBS va avea un regim de înălțime de S+D+2E+R, cu o suprafață construită la sol de 8.000 mp, iar sala de sport din cadrul acestui complex va avea o capacitate de 4.000 de locuri, cu posibilitatea de extensie de peste 5.000 de locuri.


foto video sala de sport a ulbs de 18 milioane de euro, la stadiul studiului de fezabilitate - unde va fi construită

”Complexul sportiv va dispune de spații interioare destinate activităților didactice de sport și educație fizică, sală de sport pentru competiții naționale și internaționale, iar spațiile exterioare vor fi amenajate pentru practicarea fotbalului, tenisului de câmp, baschetului, voleiului, handbalului și atletismului. Toate aceste spații destinate practicării sportului vor fi realizate în conformitate cu normele federațiilor internaționale de specialitate. Complementar activităților didactice organizate pentru studenți, complexul sportiv este gândit să găzduiască și activități derulate în cadrul acordurilor de colaborare cu instituțiile locale și naționale de profil în vederea organizării de evenimente de specialitate dedicate elevilor, studenților, sportivilor amatori și de performanță”, explică Teodor Boantă, purtător de cuvânt al ULBS.

foto video sala de sport a ulbs de 18 milioane de euro, la stadiul studiului de fezabilitate - unde va fi construită

Bani de la CNI

Proiectul, estimat inițial la 18 milioane de euro, a fost depus pentru finanțare la Compania Națională de Investiții. Anul trecut proiectul a fost aprobat, iar de atunci de toate aspectele se ocupă cei de la CNI. “Din momentul în care proiectul a fost aprobat pentru finanțare, licitațiile pentru diferitele faze ale proiectului intră în atribuțiile Companiei Naționale de Investiții. La acest moment există un câștigător al licitației studiului de fezabilitate, o firmă din Constanța. După finalizarea acestei etape, CNI va fi cea care va derula și ceilalți pași”, spune Teodor Boantă.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică