vladimir putin

Senatul american a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin ca fiind un criminal de război, o rară dovadă de unitate în Congresul profund divizat.

Rezoluţia, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatori din ambele partide, a încurajat Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte naţiuni să vizeze armata rusă în orice investigaţie privind crimele de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Toţi cei din această cameră ne-am unit, democraţii şi republicanii, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de răspundere pentru atrocităţile comise împotriva poporului ucrainean”, a declarat liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs rostit în plenul Senatului înainte de vot, relatează Reuters.

Rusia îşi numeşte acţiunile sale o „operaţiune militară specială” de demilitarizare şi „denazificare” a Ucrainei. De asemenea, Putin a numit ţara o colonie americană cu un regim marionetă şi fără tradiţie de stat independent.

Moscova nu a capturat niciunul dintre cele mai mari 10 oraşe din ţară în urma incursiunii sale care a început pe 24 februarie, cel mai mare asalt asupra unui stat european din 1945 încoace.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu