efectul accidentului de pe moldoveanu - poliția: ”vom propune limitatoare de viteză”

Accidentul de luni dimineața, de pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Moldoveanu cu Bucegi, a ridicat o problemă din zonă: viteza excesivă cu care circulă șoferii pe acel tronson de drum. Neacordarea de prioritate în aceste cazuri s-a soldat de data aceasta cu o tragedie. Polițiștii de la rutieră s-au autosesizat și o face propuneri pentru o siguranță crescută a pietonilor care traversează strada Moldoveanu.

Luni, la primele ore ale dimineții, o tânără de 16 ani a fost lovită în plin de o mașină care nu i-a acordat prioritate pe trecerea de pietoni de la intersecția străzii Moldoveanu cu Bucegi.

VEZI AICI DETALIILE ACCIDENTULUI

Medicul Vicențiu Săceleanu, șeful secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean Sibiu s-a aflat printre cei 4 medici care erau la fața locului și i-au acordat fetei primul ajutor. Acesta a povestit cum s-a petrecut totul.

CITEȘTE: Tânără de 16 ani accidentată pe Moldoveanu – ”Am văzut-o zburând prin aer. Am fost 4 medici acolo care i-am acordat primul ajutor”

Medicul, care locuiește în zonă, a atras atenția asupra faptului că pe strada Moldoveanu șoferii circulă cu viteză excesivă și nu acordă prioritate pietonilor. ”Trecerea este cam la jumătatea străzii Moldoveanu, între Bâlea și Milea. Este o stradă în linie dreaptă, unde șoferii au impresia că pot recupera câteva secunde și accelerează. Pe mine, tot pe trecerea asta, era doar anul acesta să mă spulbere vreo 3 șoferi. Accelerează și efectiv nu se uită. Mi-e și teamă să o mai las pe fetița mea să meargă pe jos la școală din cauza trecerii ăsteia. Sper să se facă ceva în privința asta, cum s-au luat măsuri și în alte zone periculoase”, spune medicul.


CITEȘTE: Starea tinerei lovită pe trecerea de pietoni – Este internată pe secția unuia dintre medicii salvatori

Faptul că pe Moldoveanu nu se respectă limita legală de viteză, este cunoscută și polițiștilor. Acum s-au autosesizat și vor face propuneri către primărie pentru ca pietonii să se simtă în siguranță atunci când traversează.

”În vederea reducerii riscului rutier în municipiul Sibiu, pe strada Moldoveanu, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, prin Biroul Rutier Sibiu, s-a dispus realizarea unei analize din oficiu cu privire la evenimentele rutiere soldate cu victime, produse în ultimii 5 ani pe strada amintită. Astfel, în cursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri vor înainta Comisiei de Circulație instituită în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu un set de propuneri printre care amintim montarea unor dispozitive de calmare a traficului sau instituirea unor treceri pentru pietoni supraînălțate.

Principalul obiectiv al punerii în practică a măsurilor propuse îl constituie prevenirea producerii de accidente rutiere cu consecințe grave pe fondul neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, precum și pe fondul vitezei neadaptate”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Din pacate in Sibiu se circula in multe zone cu mult peste viteza legala si unii soferi sunt agresivi daca circuli regulamentar, primesti flash-uri uneori daca mergi cu 50 km/h. Nu inteleg de ce politia rutiera nu e mai mult prezenta pe strazile din oras, se pot folosi si camerele video din intersectii (sunt omologate) in care se poate observa ca se trece pe culoarea rosie a semaforului si nu se acorda prioritate pietonilor.